dinsdag 5 april 2022

Het holst van de nacht van Michael Connelly

 




Wat is 'Het holst van de nacht' een realistische en fascinerende politiethriller!

 

Rechercheur Renée Ballard werkt in de nachtploeg in Hollywood.

Wanneer tijdens haar dienst op Oudejaarsnacht 2020 een autohandelaar een kogel krijgt is dit het begin van een nare zaak. Hoewel deze dame van de LAPD sinds corona geconfronteerd wordt met corruptie en luie en ongemotiveerde collega's is zij van een ander kaliber. Het moreel op het politiebureau is immers onder nul gedaald en deze rechercheur vraagt zich af of ze hier nog wel wil zijn.

 

Wanneer de case complexer wordt schakelt ze haar mentor Harry Bosch in. Samen gaan ze op zoek naar de dader. Al snel blijkt dat deze zaak linken heeft met het verleden. Het is klinkklaar als ze blijven graven dat het erg gevaarlijk wordt. Vastberaden gaat het bijzondere team toch door om de echte waarheid boven te halen.

 

Renée heeft ook nog de vreselijke case rond de Middernachtmannen op te lossen. Deze onmenselijke serieverkrachters blijven maar slachtoffers maken en lijken niet op te sporen maar dat is buiten Renée gerekend.

 

Door alle commotie rond alles en de behandeling door haar rechtstreekse collega's handelt de agente veelal alleen. Renée gebruikt onorthodoxe praktijken en durft enkel Harry Bosch te vertrouwen. Samen zijn ze een ijzersterk duo dat strijdt voor rechtvaardigheid en een hart toont voor de getroffenen.

 

‘Het holst van de nacht’ is een rasechte politiethriller. Ik twijfel of ik al eerdere delen van deze serie las maar na deze kennismaking wil ik meer.

 

Michael Connelly heeft een cynische thriller neergepend die actuele onderwerpen zoals de pandemie, de bestorming van het Capitool en Black Lives Matter meeneemt in zijn verhaal. De manier waarop hij de onverschilligheid en machtsspelletjes schetst van de zogezegd goede kant is meesterlijk. Zijn personages zijn erg menselijk en ik ben benieuwd hoe ze nog gaan evolueren en welke toekomst er nog op hen wacht.

 

De dialogen lezen vlot en de verhaallijnen zijn realistisch. Hoe hij de sfeer en details beschrijft van dag en nacht is knap gedaan en doet me de scènes zo voor me zien. Bepaalde wendingen zag ik aankomen maar wat is dit een intelligente thriller die heel erg echt aanvoelt. De echte actie is bewaard voor tot op het einde maar de aanloop naar het drama is doordacht en de plot zit verduveld goed in elkaar.

De cliffhanger doet me nog meer uitkijken naar het vervolg.

 

Hou je van een fijne politiethriller die geen blad voor de mond neemt dan zit je gebeiteld met 'Het holst van de nacht'.

 

4 inktpotjes

Fany

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...