zaterdag 2 april 2022

Op reis in de boekenkast van Mathias Maho

 


Mathias Maho is geboren in het Vlaamse Tienen in Vlaams-Brabant. Hij is een creatieve duizendpoot. Het begon met toneelstukjes en in de middelbare schoolschreef hij zijn gevoelens ook neer in songteksten voor bij zijn gitaar. Zijn grote passie blijft het bedenken van fictie waarbij toch altijd wel een voorliefde voor fantasy en sci-fi  komt bovendrijven. Naast schrijven is hij gek op muziek, het verzorgen van planten en hij geeft auto's graag een nieuw leven.

 

In zijn tweede boek 'Het geheim van Winterplas' uit de Ruiters van de nacht serie komt zijn liefde voor dieren en magie volledig tot zijn recht. Vandaag nemen we  een kijkje in de boekenkast van de auteur.

 

1. Heb je 1 of meerdere boekenkasten?

 Ik heb 5 boekenkasten.

 

 

2. Heb je een indeling in je kast? Bijvoorbeeld gerangschikt op alfabet, kleur, genre, dikte boek,..

 

Mijn boekenkasten zijn onderverdeeld in verschillende categorieën:

 

- Series

- Stand alones

- Zilverbron /Zilverspoor (aangezien mijn boeken bij uitgeverij Zilverbron/Zilverspoor uitgegeven zijn)

- Overige. (Dit zijn dan de comics, prentenboeken naar aanleiding van filmen)

 

3. Welk soort boeken heb je het liefst in je boekenkast? Kies je voor hardcovers, gesigneerde exemplaren,...

 

Het liefst van al heb ik gesigneerde boeken in mijn kast. Dat maakt het toch altijd een beetje persoonlijker.


 4. Wat zijn je drie toppers uit je boekenkast die je nooit meer kwijt wil?


Ik ben enorm trots op mijn volledige ‘Chronicles of Shannara’ reeks. Daarnaast ben ik als dinosauriër liefhebber erg gesteld op de twee Jurassic Park boeken van Michael Crichton en ‘The Evolution of Claire’ van Tess Sharpe. Als laatste ga ik voor de reeks ‘Het erfgoed’ van Christopher Paolini.

 

5. Noem drie ongelezen boeken uit je kast en geef de reden waarom je ze nog steeds niet gelezen hebt.

 

De drie boeken waar ik tot op heden nog niet aan toe ben gekomen, zijn ‘De Duivel en de duistere diepte’ van Stuart Turton, ‘Dracula’ van bram Stoker en ‘De Ondode’ van Dacre Stoker en Ian Holt. Ik weet het, klassiekers maar ik werk volgens een ‘eerst kopen = eerst lezen’ principe en de stapel is nog zo groot!

 

6. Hou je al je boeken bij of maak je graag ruimte en hoe doe je dat?

 

Ik ben een enorme verzamelaar en krijg er zo’n goed gevoel bij als ik naar mijn boekenkasten kijk. Het gebeurt soms dat ik naar mijn verzameling kijk en glimlach. Ik hou dus al mijn boeken bij en herlees sommige ook.

 

7. Welk boek staat nog op je verlanglijstje om je boekenkast /en mooi mee aan te vullen?



Ik zou enorm graag de ‘Dinotopia’ boeken in mijn kasten hebben. Als kind heb ik ooit de kans gekregen om ze in de bibliotheek te lezen, het idee van een samenleving in harmonie met dino’s klinkt zo fantastisch!

 

8. Wie zijn boekenkast wil jij nog graag zien?

 

Ik ben enorm benieuwd naar de boekenkast van Terry Brooks, auteur van ‘The Shannara Chronicles’.

 

9. Heb jij naast je gewone boekenkast ook nog een e-reader?

 

Ik heb altijd liever op papier gelezen. Er is iets aan de textuur van papier, het openplooien van de kaft en overzicht in een kast dat me kalmeert.

 

10. Hoe ziet de boekenkast van de toekomst eruit?

 

De boekenkast van de toekomst is volgens mij digitaal. Naarmate klimaatbeheer een steeds dringendere kwestie wordt, zal het beter zijn voor de aarde om papier uit te sparen. Hoewel ik persoonlijk liever op papier lees, begrijp ik wel hoe gemakkelijker het kan zijn, en hoe beter voor het klimaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...