zondag 3 april 2022

‘Op zoek naar de liefde’ van Cecile Koops

 


 

Wanneer de wereld overspoeld wordt door angst dan is een boek over liefde zeker een goed medicijn.

Hoewel is er niet altijd plaats voor boeken met de hoofdletter L?

 

 

In deze verhalenbundel zijn vijf aparte verhalen over liefde opgenomen. Books & Butterflies verzamelde stukjes waarbij liefde het onderwerp is. Toch is elk verhaal anders en zijn de schrijfsels van verschillende auteurs.

De thema's zijn divers maar allemaal gaan ze over liefde in één of andere vorm.

 

'De mooiste Valentijn’ van Sara Goossens

Mona sluit een pact met zichzelf en dat is dat ze volgend jaar met Valentijn de perfecte date gaat hebben. Deze gynaecologe zoekt nog steeds het deksel dat bij haar kopje past. Deze feelgood is luchtig en vrolijk. Dit verhaal gaat over het zoeken naar "true love".

 

‘Hoofdpersoon’ van Cecile Koops

Veer heeft het ideale boekpersonage bedacht maar wanneer ze deze knappe gast ook in het echt wil ontmoeten blijkt dat ze haar eisen moet bijstellen of misschien een oude vrijster gaat worden.

Dit vond ik grappig maar het heeft ook de boodschap om het echte leven te omarmen.

 

‘Bubbels uit Barcelona’ van Isa Moona

Wouter bedenkt elke maandag een originele vraag om aan Roxanne te stellen. Zij vindt hem leuker en leuker maar heeft hij ook echt interesse?

Een tof verhaal over verleiding en durf.

 

‘Godin uit Oekraïne’ van Stef Van Overstraeten

Een oudere man wordt de beschermheer van een jonge Oekraïense vrouw die veiligheid en liefde zoekt. Kan hij haar geven wat ze verwacht?

Dit is een stukje over liefde zonder grenzen maar met obstakels.

 

‘Blinde eenvoud’ van Claudia Vanzegbroeck

Fanny hoort dat er iemand gepest wordt. Ze stapt naar de jongen en springt in de bres voor hem. Al snel blijken ze hoewel ze anders, zijn ook heel veel gemeen te hebben. Ze worden ondanks hun verschillen soulmates maar betekend dit ook dat er liefde kan groeien?

 

Deze vijf verhalen zijn allemaal leuk om te lezen maar ik moet toch eerlijk bekennen dat ‘Blinde eenvoud’ me het diepst heeft geraakt.

In deze collectie zitten verhalen met een wat serieuzere ondertoon maar ook heel lichte stukjes. Deze mix maakt dat je 'Op zoek naar de liefde' ook kan ontdekken naargelang je stemming.

 

3,5 Inktpotjes

Fany

 

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...