maandag 25 april 2022

Mam heks van Kaat de Kock

 


 


Wat is 'Mama Heks' een leuk kinderboek vanaf 7 jaar vol magie en wijze boodschappen.

 

Mama heks is een mooi en lief verhaal over jezelf zijn en elkaar helpen. Iedereen gaat betoverd worden door deze heksen en kinderen gaan leren dat je niet bang moet zijn voor wat anders is. Anders is juist mooi en samen kan je veel meer.

 

Wanneer Stella nadat ze rare dingen zag en vieze boterhammen mee had naar school verrassend nieuws hoort van haar ouders wordt haar leven erg spannend.

 

Wanneer ze nog een geheim over haar familie te weten komt wordt alles anders. Samen met haar mama gaat ze op ontdekking naar de bijzondere heksenwereld. Is zij net als haar mama ook een heks en zijn deze echt gevaarlijk zoals de sprookjes ons doen geloven?

 

In de wereld van enkele bijzondere vrouwen leert ze al snel dat deze hun vroegere thuis missen. Naast de heksen zijn er ook mensen die hun speciale vrienden niet vergeten zijn en ze graag zien terugkomen.

Stella bedenkt samen met enkele anderen een gewaagd plan om mens en heks te verenigen.

 

‘Mama Heks’ heeft een prachtige blauwe cover met een zwarte bezem en een heksenkat. Toch is dit dan ook het enige wat klopt rond het idee van heksen.

 

In sprookjes zijn heksen diegene waar we bang voor zijn maar deze vrouwen zijn lief, zorgen voor iedereen en met hun kruidenmiddeltjes doen ze enkel goed in plaats van kwaad.

 

‘Mama Heks’ is een lief kinderboek dat laat zien hoe leuk verschillen kunnen zijn, hoe mooi vriendschap is en hoe belangrijk familie is.

 

Ik heb genoten van de heerlijke Stella, haar familie en de bijzondere heksen en mensen.

 

Kaat de Kock schreef dit grappige en avontuurlijke verhaal speciaal voor haar dochter. Wat ben ik hier blij mee omdat nu alle kinderen en volwassenen dit charmante en originele kinderverhaal kunnen verslinden.

 


5 Inktpotjes

Fany

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...