woensdag 13 mei 2015

Luisterboekaward 2015

Shortlist Storytel Luisterboek Award

De vijf genomineerde luisterboeken voor de Storytel Luisterboek Award zijn . De Storytel Luisterboek Award is de prijs voor het best voorgelezen luisterboek en dient als aftrap voor de Week van het Luisterboek, maandag 18 t/m zondag 24 mei. Maandagavond 18 mei wordt in Kunststof de winnaar door de jury bekendgemaakt en de prijs uitgereikt. Voor het eerst wordt het Luistergeschenk niet meer als fysieke CD cadeau gedaan, maar door de boekwinkels en de openbare bibliotheken gratis, als stream of als download, aan al haar bezoekers aangeboden. Het Luistergeschenk van de Week van het Luisterboek 2015 heet Zo, Louis en is geschreven én voorgelezen door Hugo Borst. Het boek is een terugblik op het bronzen WK van Louis van Gaal.

De genomineerde luisterboeken zijn:(tussen haakjes de oorspronkelijke uitgeverij van het boek)
  • Ik kom terug - Geschreven en gelezen door Adriaan van Dis. Rubinstein (Atlas Contact).
  • Een weeffout in onze sterren - Geschreven door John Green en gelezen door Beatrice van der Poel. Rubinstein (Lemniscaat).
  • Het leven van Pi - Geschreven door Yann Martel en gelezen door Kees Hulst. Rubinstein (Prometheus).
  • Van het westelijk front geen nieuws - Geschreven door Erich Maria Remarque en gelezen door Jan Meng. Rubinstein (Uitgeverij Erven J. Bijleveld).
  • Schaduwkind Suite (Een literair concert) - Geschreven door P.F. Thomése (i.s.m. Corrie van Binsbergen, Albert van Veenendaal & VU Strijkensemble) en gelezen door P.F. Thomése. Rubinstein (Rubinstein). 
 
Vorig jaar won Echt gebeurd van Paulien Cornelisse en Micha Wertheim en in 2013 Maar buiten is het feest van Arthur Japin. De Storytel Luisterboek Award wordt dit jaar voor de tweede maal gesponsord door Storytel: de streaming abonnementsdienst voor luisterboeken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...