dinsdag 2 juni 2015

De jeugd van tegenwoordig-Ook maar mensen

De Jeugd van Tegenwoordig bestaat tien jaar en dat wordt uitgebreid gevierd met o.a. een zeer bijzonder boek.  Wat mensen een koffietafelboek noemen. Een boek waarin men blijft bladeren en steeds stukjes leest.
Iedereen kent het nummer Watskeburt wel. De eerste keer dat ik het hoorde, had ik iets van wat zingen ze, maar wat drong het door. Ik wilde het nog een keer horen en het was geniaal!
En ze bleven geniaal. Het kan je muziek niet zijn, maar wat ze neerzetten is heel bijzonder. Het stelletje voerde vaak wedstrijden met zo irritant mogelijk doen bij interviews. wat ze goed lukte. Maar zorgde er voor dat ze bleven intrigeren.

Het prachtig mooi uitgegeven boek heeft vele foto's, interviews met allerlei mensen om de band heen en collega's. Daarnaast echter ook tekeningen, brieven, mails, collages en stukken uit een dagboek.
Het boek begint hilarisch met een brief van hun manager in 2006. Deze man is het helemaal zat met hun en geeft ze een laatste waarschuwing. Zo moeten ze stoppen met het slopen van het interieur waar ze optreden en vooral ook met het stelen van spullen.
Ik blader nog steeds zonder of met een kom koffie regelmatig even door het boek. Het is niet het geijkte fanboek van een band, maar door de aanvulling van de mannen zelf een bijzonder en veelal erg grappig samengesteld boek. Een mooi inkijkje in een bijzondere groep.



    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten

    Zoeken in deze blog

    Droom naar de toekomst van Rina Stam

      Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...