zaterdag 27 juni 2015

Er moet me iets van het hart van aan mijn hart gaat

Facebook doet zaterdag een oproep om je profiel op te fleuren met regenbooggedoe. Dit in het kader dat vrijdag j.l. in heel Amerika getrouwd mag worden door gaypeople.
Gaaf natuurlijk dat het mag!

Maar dat facebook "ons"moet oproepen tot een ludieke actie maakt mij eerlijk gezegd wat misselijk. Overal zag ik die vlaggen verschijnen op profielfoto's. Bizar.

Stond facebook vooraan met acties toen het nog niet mocht? Welnee.
 In de afgelopen jaren werden  bijvoorbeeld transgenders hun profiel verwijderd bij datzelfde facebook. Foto's van zoenende mannen werden verwijderd wegens aanstootgevend gedrag. Heb jij toen facebook benaderd dat ze dit niet konden maken? Nee toch zeker? Heb jij petities ondertekend voor gelijke rechten in Amerika? Nee he..Doe je dan tenminste iets in Nederland of Vlaanderen voor homorechten? Nee? Maar je deelt wel deze domme makkelijke actie van Facebook. Facebook die alles registreerd en overal aan verdient? Wat voor reclames zullen jou binnenkort aangeboden worden op je facebookpagina? 
Waarom als je dan zo trots ben dat homo's ook het heterogedoe mogen omarmen, zette je gisteren zelf niet iets op je tijdslijn? Waarom altijd met de kudde meelopen? Je suis Charlie toendertijd. Flikker op met dat nadoen en de mening van de massa volgen. Sta verdorie op als het nodig is en niet via zo'n veilige niksactie van facebook...
Ga niet lollig op de gaypride in Amsterdam dansen waar je geen gevaar loopt, maar help dan ook andere landen waar de rechten nog totaal niks zijn. Onze godverdomse koning ging naar Rusland en zat met een drankje met Poetin gezellig te kletsen bij de Olympische Spelen..Herinner je je dat nog? Waar was jij toen? Of vond je de Olympische Spelen te belangrijk? Vlak daarvoor werd een hele enge anti homowet aangenomen in dat land.
Goh en dit jaar loopt die creep met zijn leger Georgiƫ in. Jagen rebellen een vliegtuig uit de lucht en dan opeens....dan opeens is Poetin een enge man. Dan vindt een grote groep dat en die groep wordt groter met mensen die alles mee knikken.


Iemand zei me niet zo druk te maken: het is toch een ludieke actie? Als we tegen iedereen die in de jaren 70 en daarna die opkwam voor onze rechten hadden gezegd van doe maar niet joh. Maak je niet druk. Laten we lekker allemaal gewoon stil in de kast blijven. Laten we ons zo vrouwelijk mogelijk voordoen en hopen dat niemand ons herkent. Met dat soort laffe mensen zorgen we  er voor dat er nog steeds mensen op late leeftijd pas uit de kast durven te komen. Die zelfs eerst trouwen met een partner van het andere geslacht, omdat ze bang voor de reacties zijn.
Nog steeds zijn er mensen die op hun werk er niet voor uit durven te komen dat ze homo zijn. Onder het mom (SMOES) dat het toch niet uitmaakt of je collega dat weet... Je collega weet het allang muts; iedereen roddelt over je dat je er zo vaag over doet. In het onderwijs  bijvoorbeeld moeten leraren gewoon zich zelf zijn en kunnen een leerling laten zien dat homo's ook gewone mensen zijn. Gewoon met al hun rare eigen eigenaardigheden. Als jij als volwassene je zelf al verstopt, wanneer zal het dan echt gewoon worden?
Wees niet laf, maar strijd mee of zwijg helemaal...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...