zondag 25 maart 2018

Hte verboden boek van Christian Jacq

Titel: Het verboden boek
Auteur: Christian Jacq
Uitgeverij: Xander uitgevers
175 pagina’s

Christian Jacq (bij Parijs, 28 april 1947) is een Frans schrijver en egyptoloog.
In Nederland is Christian Jacq bekend van de vijfdelige Ramses-serie. Hierin wordt, sterk geïdealiseerd overigens, het leven van farao Ramses II geportretteerd in romanvorm. De boeken van Jacq worden uitgegeven bij Luitingh-Sijthoff. Ook bekend is de trilogie De Rechter van Egypte en de vierdelige serie De Lichtsteen. In het Nederlands is ook het boek De Zwarte Farao uitgegeven. Via Element uitgevers verschenen De levende wijsheid van het oude Egypte (1999), Uit liefde voor Philae (2000) en De Zaak Toetanchamon (2001). Eveneens in 2001 verscheen bij uitgeverij Fintage Book Publishing Ontdekkingsreis door het oude Egypte.

Prins Setne, de zoon van koning Ramses II, heeft een missie: het verboden boek van Thot in zijn bezit krijgen. Dit boek is door een zwarte magiër gestolen, die het in wil zetten als machtig wapen tegen de koning. Alleen met het boek kan Setne de geheimzinnige plannen van de magiër dwarsbomen.Maar wat Setne niet weet, is dat zijn verloofde Sekhet een deel van het geheim kent. Als zij het met hem deelt, zal ze niet alleen haar vader verloochenen, maar ook haar eigen leven op het spel zetten. Zal Setne de waarheid te weten komen of krijgt de zwarte magiër vrij spel?

De vraag/ wil je eens iets out of the box lezen? Nou dan check ik eerst het aantal bladzijdes en daarna de inhoud. Het aantal bladzijdes was géén issue maar het onderwerp, farao’s uit Egypte, was wel ver van mijn bed dingetje. Maar goed ‘give it a try’.

Nu bleek dat dit inmiddels deel 2 was en kreeg ik de vrees dat ik dus eerst deel 1 moest gaan lezen. Gelukkig werd er een mooie samenvatting gegeven van deel 1 dus kon ik vol vertrouwen beginnen aan deel 2. De broers Ramseses en Setne zijn in het eerste deel allebei verliefd geworden op de mooie dochter Sekhet. Sekhet moet vluchten voor haar vader omdat zij weet hoe de vloek in werking moet worden gezet. En zo start de achtervolging van de vijand op de voortvluchtige Sekhet en de zoektocht door de beide broers naar haar. Setne probeert uiteindelijk de vloek tegen te gaan.

Het verhaal is eenvoudig geschreven met weinig hoogstandjes. Maar wel zo dat je toch verder wilt lezen om te weten te komen hoe het afloopt en voor wie Sekhet  gaat kiezen. Of je op alle vragen antwoord krijgt valt nog te bezien aangezien er een derde deel in de maak is.
Ondanks dat ik van tevoren een beetje mijn twijfels had over het verhaal, heb ik het toch met plezier gelezen en ga ik een poging doen om deel 3 ook nog te lezen.

Leesplezier: 4
Schrijfstijl: 3,5
Spanning: 2
Plot: 2,5
Psychologie: 2
Originaliteit: 2,5

Ik geef ‘het verboden boek’  2,5 ster.
Daan

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...