zaterdag 9 september 2023

De roep terug van Ann Cleeves


 Een diepgravend begin van een nieuwe realistische detectiveserie vol boeiende karakters

Het boek begint met Matthew Venn, die zelfs op de begrafenis van zijn eigen vader toeschouwer is. Wanneer er een lichaam op het strand in Barnstaple gevonden wordt begint de zoektocht naar antwoorden. Deze reis confronteert de gevoelige inspecteur immers niet alleen met een ingewikkelde zaak maar wordt vooral een harde blik op zijn pijnlijke verleden. Toen hij deze aparte gemeenschap verliet besloot zijn familie hem immers ook uit hun leven te schrappen. 

Ann Cleeves creëert een sfeer waar niets zonder reden is en brengt het ruige maar prachtige landschap tot leven . Wat knap is, is dat ze me laat afvragen welke geheimen hier in deze diepgelovige samenleving begraven liggen. Matthew Venn, zijn team en zijn man Jonathan zijn mensen van vlees en bloed en de case wordt stukje voor stukje duidelijk en voelt echt. De kracht van dit trage misdaadverhaal zit niet in talloze actiescènes maar in het uitstekend opgebouwde mysterie en de schitterende introductie van de personages .

De spanning zit in het hoe en waarom van de gebeurtenissen en de manier waarop het nu verbonden wordt met vroeger. Ann Cleeves heeft delicate onderwerpen op subtiele en indringende wijze verweven in deze vertelling en daardoor is het niet alleen een boek voor de thrillerlezer. Het eerste deel in deze nieuwe reeks is een veelbelovend begin dat goed in elkaar steekt . Het voorproefje van het volgende boek maakt me erg nieuwsgierig en ik weet nu al dat ik echt ga houden van Matthew en zijn entourage. 

4,5 inktpotjes

Fany


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...