dinsdag 12 september 2023

Elke man is een vrouw van Erik Segers

 


Een crazy en uniek verhaal met een rake boodschap

 

Erik Segers heeft met zijn vijfde boek de poort weer open gezet naar zijn krankzinnige wereld waar alles kan en mag. Deze keer gaat het over Elke Man die misschien wel of toch niet anders zal worden. Door omstandigheden is zij immers deel van een plan waarbij de slechteriken het volgens hen goed menen maar toch lichtelijk getikt blijken te zijn. Waarvan kennen we dit nog? 

Ondanks de twijfel die ontstaat in dit fantasierijke universum vol buitengewone figuren, waanzinnige situaties en manipulatieve ideeën rond genderidentiteit is het hoofdpersonage precies echt niet gelukkig met haar lot .Zal ze zich laten overhalen of komt er nog een verrassende wending in dit doldwaze avontuur?  Met zijn kenmerkende stijl, gebruik van liedjes en een plot vol kolder neemt de auteur me mee in een oord vol sensualiteit en een tikje drama . 

Vergis je echter niet: "Als je tussen alle gekheid leest dan ontdek je ook kritiek en wijsheid" . Ongeacht wat je hoort of ziet, volg je hart is de boodschap in deze gewaagde roman. Elke man is een vrouw gaat over keuze, macht en ja ook liefde in al zijn vormen en kleuren. Het is een knettergekke roman die je vermaakt maar die ook een eigen mening deelt. 

Nadat ik dit aparte verhaal las is me duidelijk geworden dat deze auteur droomt van een maatschappij waar we ons niet afvragen wat de maatstaf is. Nee , gewoon zijn wie je echt bent en waarbij je vanuit je eigen overtuiging ook mag veranderen is het idee en daar kan ik me alleen maar bij aansluiten. Om zinnig te eindigen : "Wanneer is iets normaal of abnormaal en zijn we niet allemaal uniek mooi"?

 4 inktpotjes

Fany

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...