vrijdag 17 juli 2015

Boekpresentatie Onder water van Linda Jansen

Even na half acht gisteravond kwam Linda Jansen op een bakfiets de straat van Libris Boekhandel Van Kemenade en Hollaers binnengereden. De genodigden voor de lancering van haar roman ´Onder Water´, haar familie, vrienden en vele vaste clientele van de boekhandel stonden haar op de stoep op te wachten. Met recht maakte zij een bijzondere en originele entree zo.

Het was een prachtige zomeravond en eenmaal binnen werd Linda verwelkomd door een van de eigenaren van deze boekhandel, Rene Hollaers. Hij sprak zijn bewondering voor de schrijfstijl van Linda uit. Als een van eersten had hij afgelopen maandagavond - vers van de drukkerijpers - de roman gelezen. Het waren zijn oprechte woorden dat hij het een echte page tuner vond.

Daarna vertelde Marianne Vork, uitgever van de NAU Uitgevers over de bijzondere totstandkoming van manuscript tot de roman ´Onder Water´. ´Wij hebben met ons hele team van redacteuren, ontwerpers en drukkerij Ten Brink gestreefd om deze roman nog voor de zomer te kunnen lanceren en dat is gelukt.´ Een stralende Linda kreeg van haar toen een rode doos overhandigd met daarin het eerste ´Onder Water´ boek. Tot grote verrassing van haar echtgenoot - Mario Jansen, reikte Linda het eerste examplaar aan hem. Zichtbaar ontroerd en beduusd nam hij deze in ontvangst. 

Deze avond waren een paar symbolische zaken ingebouwd en zullen later voor de lezers herkenbaar worden. Zoals een hele grote bos witte lelies voor Linda en een tafel vol met flessen prosecco. In de roman fietst de mooie vrolijke hoofdpersoon Liz op haar bakfiets om haar dochtertje naar school te brengen et cetera. Omdat Liz met haar man Tom in een chique wijk wonen heeft Liz - in het verhaal - gekozen voor de allerduurste bakfietsuitvoering die er in Nederland te koop is.
Deze bakfiets die is gebruikt voor de cover van het boek was deze avond ook te gast: de Cargo Lima was in het echt te bewonderen en blijft nog enkele dagen in de boekhandel staan.
Met een drankje werd vervolgens geproost op de lancering van deze spannende roman en even later was er gelegenheid om Linda met haar roman te feliciteren.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...