donderdag 30 juli 2015

Onder water van Linda Jansen


De cover van het boek spreekt meteen aan, prachtige hoog glanzende kaft in een roze/rode kleur met een super leuke bakfiets erop. Totaal geen idee wat deze  met het verhaal te maken heeft.
Het gaat “Over de liefde tussen twee mensen die ten onder dreigt te gaan”.

Liz en Tom zijn een pracht stel en al vier jaar de trotse ouders van Lara. Ze zijn gelukkig getrouwd, zo lijkt het voor de buitenwereld. Tom is 54, maar een man waar alle vrouwen zich nog voor omdraaien en Liz 35 en dus een stuk jonger dan Tom, een aantrekkelijke blonde vrouw. Zij gaat overal een met aar bakfiets, nee niet een gewoon model, maar het duurste wat er te krijgen was. Geld speelt geen rol.
Liz heeft twee hartsvriendinnen de eeuwige vrijgezel Suus en de gesettelde Daan.  Daan is getrouwd met Laurens een man met geld, die niet echt geliefd is bij Tom en Liz. De vriendinnen komen regelmatig bij elkaar om onder het genot van een glaasje hun levens te delen.

Liz kijkt naar Tom die staat te praten, iedereen hangt aan zijn lippen, maar Liz is zijn verhalen beu en voelt dat  hij er een ander op na houd. Op een oudejaarsavond feest ziet ze hem ineens staan, een prachtige jonge man die aar recht aan kijkt, wanneer hij haar volgt en ze stiekem snelle seks hebben is Liz verkocht. Liz voelt die avond dat ze “Weer Leeft”, deze avond begint er een passionele relatie tussen deze Sebastian en Liz. Maar wie is deze don guan, waar komt ij vandaan en waarom valt hij uitgerekend op Liz.
Liz heeft totaal geen oog meer voor Tom die probeert zijn zaak van een faillissement te redden en Liz en Lara toch ook nog alle aandacht te geven.
Tom is vaak weg voor de zaak, maar Liz geloofd dat hij dan bij een ander is. Wanneer ze door Tom wordt gebeld, die vraagt hoe de eerste schooldag van Lara is verlopen, hoort ze op de achtergrond een vrouw “Guten Abend” Tom”zeggen en dan weet ze het zeker, hij heeft een ander.
Arme Tom al 27 jaar loopt hij met een geheim rond, een dubbelleven houd hij erop na. Hoe lang kan hij dit nog volhouden, gelukkig heeft hij zijn beste vriend Stef, die overal vanaf weet en die hem adviseert alles aan Liz op te biechten.
Ondertussen heeft Liz haar beste vriendin Daan ingelicht, die op haar beurt Suus ook weer het hele verhaal vertelt. Zijn de dubbel levens van Liz en Tom het einde van het ooit zo sprookjesachtige huwelijk?

Beredenering:
Dit boek mocht ik lezen voor een recensie en omdat het een debuut is, was ik heel benieuwd.
Ik begon met een paar bladzijden te lezen onder de koffie en kon niet meer stoppen.
De hoofdstukken zijn verdeeld in een verhaal dat Tom of Liz vertelt en een paar die de bemoeizuchtige buurvrouw Thérèse vertelt.
Het verhaal is een roman maar heeft zeker ook een thriller aspect in zich.
Wat me een sympathiek gevoel naar Tom gaf was dat hij alles deed om Liz en zijn dochter Lara niets te kort te laten komen, ondanks de crisis, terwijl hij een groot geheim met zich mee draagt waar hij constant mee bezig moet is. De onvoorwaardelijke liefde die hij heeft. Wanneer hij dit geheim had gedeeld met Liz was het misschien allemaal heel anders gelopen. Ik vond Liz maar een verwent nest, maar hoe zou ik zelf reageren als er steeds meer tekenen van een andere vrouw duidelijk werden. Ze had hem er misschien mee moeten confronteren, maar vooral het leventje van Lara wil ze niet op zijn kop zetten.

Het verhaal geeft je wel weer een bevestiging, dat je om je huwelijk goed te houden altijd moet blijven praten en wanneer er zaken zijn die je niet vertrouwd, deze niet een eigen leven moet laten leiden.

Bij het lezen van het boek heb je al gauw een idee hoe het plot gaat lopen, maar niets is minder waar. Het einde is verrassend. Ik heb het boek niet weg kunnen leggen en heb het met heel veel plezier gelezen en ben daarom heel benieuwd naar het volgende deel van deze tweeluik “Bovenwater”.
Linda Jansen een nieuwe auteur die ik zeker in de gaten ga houden.

Linda krijgt voor dit debuut 4 sterren van mij

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...