vrijdag 3 juli 2015

Daan Hermans Het bedrog van Quisco

De jonge journalist Evander Clovis heeft een nieuwe opdracht: een stuk schrijven over de mysterieuze verdwijning van Martha Mulder in het wonderlijke - voor buitenstaanders slecht toegankelijke - stadje Quisco. De bewoners van Quisco houden niet van pottenkijkers, kinderen zijn niet welkom en de moraal is enigszins afwijkend. Hoe langer zijn verblijf in Quisco duurt, hoe meer hij verstrikt raakt in een web van intriges. Het bedrog van Quisco is een briljante roman over oordelen en vooroordelen. Daan Hermans is Daniƫlle Hermans die eerder Stil in mij met Esther Verhoef schreef, en in 2008 succesvol debuteerde met Het tulpenvirus dat aan elf landen werd verkocht.Het schrijversduo Tupla M schreef op Bol.com een korte recensie over het boek:
Hoe een misdaadauteur, (want dat was Danielle Hermans), alles wat zich in de afgelopen jaren heeft verzameld in haar hoofd in een blender heeft gedaan, op de hoogste stand heeft laten draaien en daarna heeft uitgeschonken in een fascinerend nieuw boek. Alles is anders: de vorm, het verhaal, het perspectief, de stijl en toch proef je nog steeds dezelfde ingrediĆ«nten. Goed en kwaad, misdaad en straf, schuld en boete, en vooral: waan en werkelijkheid. Een bijzondere mix magisch realisme. Heel bijzonder dat een schrijver zichzelf op zo’n manier opnieuw kan uitvinden. Tupla vond het een aanrader met 5 sterren. Niet voor watjes!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...