dinsdag 4 augustus 2015

De grootste criminelen van Ned. en België


De grootste criminelen van Nederland & België.
Want wie is de grootste crimineel van ons land? De man die bij zeven liquidaties betrokken was, de rijkste drugsdealer of de bloeddorstigste seriemoordenaar? Een groep misdaadjournalisten ploegde door honderden rechterlijke uitspraken en politiedossiers, en raadpleegde collega’s en wetenschappers. Daarnaast kunnen lezers meestemmen via de website, www.crimesite.nl.  

Dit boek barst uit z’n voegen van de zware jongens, zowel dode als levende criminelen. Van wijlen John Mieremet tot serial killer Koos Hertogs en politiek moordenaar Volkert van der Graaf. Willem Endstra, de bankier van de onderwereld en van ‘Scarface’ tot Willem Holleeder. 

Maar het boek biedt meer dan alleen portretten van de grootste criminelen. Zo bevat het ook de terugkerende rubrieken Gangsterliefjes, Boeven in getuigenbeschermingsprogramma’s, De moordenaar vermoord, Zo vader zo zoon en velen meer. Kortom, een onmisbaar en verrassend boek voor wie de voornaamste misdaadfeiten op een rij wil hebben. Een beetje crimineel zal zichzelf tenminste in een van de lijsten van de Crime Top 100 terug willen zien.

Een boek vol dood en verderf zo uit het dagelijkse leven gegrepen. Alle bekende moordzaken die de afgelopen 40 jaar op het journaal zijn geweest, in actualiteiten- of opsporingsprogramma's, staan in dit boek. Veel zaken in dit boek hebben ons land in tijdelijke staat van shock gebracht. Neem bijvoorbeeld Koninginnedag 2009, Karst T. bracht Nederland in diepe rouw en ontreddering.  
Een schokkende gebeurtenis die voor veel maatschappelijke onrust zorgde was de moord op Pim Fortuyn. Het werd wereldnieuws en Volkert van der G. ging de boeken in, letterlijk, als een politiek moordenaar. In Nederland een ongekend fenomeen en het zorgde voor veel -politieke- discussie. 

Ook oudere zaken komen uitgebreid aan bod, zo krijg je een kijkje op de laatste rustplaatsen van sommige criminelen. Gangsterliefjes en maffia-achtige praktijken zijn in ons land ook goed vertegenwoordigd en worden in kaart gebracht. Vergeet vooral vriendjespolitiek en de mediajacht niet, alles staat in dit boek! Neem bijvoorbeeld Peter R. de Vries met zijn verbeten jacht op Joran van der Sloot in de zaak Holloway. Of moorden die lange tijd de gemoederen bezig hielden binnen de grenzen, die families hebben verwoest, Marion en haar kleine meid Romy. De samenleving die op proef werd gesteld, zoals na de moord op Theo van Gogh. Buiten onze grenzen werd België geteisterd door De bende van Nijvel met ongekende agressie en brutaliteit. 

Een top 100 die is samengesteld door misdaadverslaggevers en de mening van het publiek hebben meegenomen. Zo zijn criminelen die actief waren in de periode 1975-2015 in beeld gebracht. Bekende maar ook veel onbekende namen passeren de revue. Veel foto's en bijgevoegde media-artikelen maken het tot een waar naslagwerk. Een schokkend, volledig overzicht maar ondanks alles ook een erg mooi en compleet boek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...