donderdag 21 juli 2016

Binnenkort: Wachten op Bojangles - Olivier Bourdeaut


Sprankelend, ontroerend en grappig: een modern sprookje over de liefde, dat een combinatie is van Monsieur Hulot en Le Petit Prince.

Een jongetje leidt een leven als een kleine prins in het sprookje dat zijn ouders maken van het leven in hun gigantische Parijse appartement. Feesten, diners, muziek, rare huisdieren – ze leven alsof de moderne wereld niet bestaat. Voor zijn moeder is het gekste nog niet gek genoeg, zijn vader zorgt ervoor dat alles wat zij bedenkt werkelijkheid wordt. Samen dansen ze het liefst dag en nacht op ‘Mr. Bojangles’ van Nina Simone, het nummer dat precies is als zijn moeder: intens vrolijk en droevig tegelijk. Want achter haar fonkelende ogen en haar diepe liefde voor het leven gaat een verdriet schuil dat ze steeds moeilijker weet weg te houden voor haar zoon. Maar het onvermijdelijke is ook in het mooiste sprookje niet te voorkomen.

Wachten op Bojangles, dat lezers in de Parijse metro aan het huilen en hardop aan het lachen kreeg, werd bekroond met drie prestigieuze literaire prijzen en ging inmiddels al 170.000 keer over de toonbank in Frankrijk.

Olivier Bourdeaut (1981) publiceerde eerst alleen op schrijverssites. Totdat de kleine en fijne Franse uitgeverij Finitude er dit verhaal ontdekte en het op papier uitgaf. Wachten op Bojangles wordt wereldwijd in meer dan 30 talen vertaald.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...