maandag 18 juni 2018

Flashback van Mariette Middelbeek

Titel                     : Flashback
Auteur                 : Mariëtte Middelbeek
Uitgeverij            : Marmer
Verschenen        : April 2018
Pagina’s              : 376

Achterflap:

De vriendschap van Ilona, Sanne, Bregje en Anouk die op de middelbare school zo hecht was, is in de loop der jaren verwaterd. Maar als in de duinen bij Bloemendaal het lichaam wordt gevonden van Céline Landgraaff – de vijfde vriendin uit het groepje, die net na het eindexamen verdween – komt Bregje met het idee een reünie te organiseren. Voor het zover is slaat het noodlot echter ongenadig toe. Want het verleden mag dan ver weg lijken, sinds de vondst van Céline blijkt het ineens dichterbij dan ooit.

Over de auteur:

Mariëtte Middelbeek is auteur en journalist. Ze heeft zeventien boeken op haar naam staan en meer dan een half miljoen verkochte exemplaren. Mariëtte debuteerde in 2009 met Single & sexy en brak definitief door met het ontroerende Turbulentie. Naast romans schrijft ze bundels met waargebeurde verhalen en jeugdthrillers. Flashback is haar debuut in het thrillergene.

Cover:

Heeft een mooie frisse uitstraling door de kleurtinten groen en geel, linksboven zien we een gezicht van een vrouw. Onderaan in het midden zien we een vrouw met de rug naar ons toe in maisveld staan. De titel Flashback is in het blauw gedrukt. Bovenaan staat de tekst
Vier vrouwen, drie moorden, één verleden

Mijn mening:

 Het boek bestaat uit vier delen: vier vrouwen genaamd Ilona, Sanne, Bregje en Anouk. Samen hebben ze een verleden en zij kennen elkaar van de middelbare school. In elk deel maken we uitgebreid kennis met één van de vrouwen.
Het begint met een proloog dat jou als lezer alleen maar nieuwsgierig maakt. Een vrouw die samen met haar hond aan het hardlopen is in de duinen wordt verrast door haar hond. De hond komt naar haar met een trofee in zijn bek in: langwerpig en in het midden spitste het ding zich uit naar twee evenwijdig lopende pijpen.

 De spanning zit er dus vanaf het begingelijk goed in, maar helaas vind ik het afzakken in het 3e deel. Persoonlijk vind ik het jammer dat deel 3 de vaart uit het verhaal haalde, de spanning was in dit deel voor mij ver te zoeken. Maar dat maakt Mariëtte  goed met het 4e deel. Het verhaal heeft dan weer mijn volledigeaandacht en ik zit er weer helemaal in. Het was een soort van stilte voor de storm. Want het deelplot in dit gedeelte was echt weer goed. Je hebt geen zin om het boek aan de kant te leggen. Het 3e deel had voor mij niet gehoeven , want dat vond ik slap vergeleken met de andere delen. Er gebeurt weinig, terwijl je in de andere delen erg  nieuwsgierig bent hoe het af gaat lopen. De aanwezige spanning en de mysterieuze brieven, dreigementen: wie is die mysterieuze persoon waar je als lezer kippenvel van krijgt?


Mariëtte heeft een fijne prettige schrijfstijl.Qua schrijven doet zij nergens moeilijk, waardoor het makkelijk en prettig wegleest. Ze zet de personages goed neer, ieder met hun eigen karakter en eigenaardigheden.


 Flashback is Mariëtte eerste thriller en ik zal ook beslist haar volgende thriller gaan lezen.


Ik geef Flashback 3,5 kraai

Lydia

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...