dinsdag 17 mei 2016

Duurste stripboek ooit (tot nu toe)

Volgens de veilingmeester en stripboekenexpert bij Catawiki gaat het om een bijzonder stripboek.  Er was tot nu slechts 1 exemplaar waar de omslag van ontbrak.'
Toen onlangs dan ook een compleet exemplaar werd aangeboden was men blij verrast. Niemand wist dat er nog een album bestond. Het album is nooit in de handel verschenen en er bestaan dus alleen 2 proefexemplaren.
Volgens het veilinghuis was er veel belangstelling en bracht het stripboek dan ook ruim 5 keer meer op dan verwacht. Uiteindelijk kreeg een Vlaamse bieder het album in handen.
Hans Georg Kresse werd in 1921 in Amsterdam geboren en begon met tekenen op 17-jarige leeftijd. Zijn tekencarrière ging pas echt van start toen hij in 1944 voor de studio van Marten Toonder ging werken. Hier tekende hij verschillende stripseries zoals 'Tarzan' en 'Robby' die in 1945 verschenen in het dagblad Trouw.
Maar bij het grote publiek beleefde hij zijn grote doorbraak met de strip 'Eric de Noorman' die hij vanaf 1946 tekende. In bijna twintig jaar zijn er 67 verhalen in diverse dagbladen verschenen. Daarmee behoort Kresse samen met oa Marten Toonder tot de belangrijkste Nederlandse striptekenaars van de 20e eeuw.

 Bijzondere strips  worden steeds meer waard. ''Strips gaan wereldwijd voor steeds hogere bedragen van hand tot hand. Daarbij gaat het altijd om bijzondere exemplaren als een oude eerste druk of een zeldzame uitgave. Zo werden de eerste uitgaven van Batman en Superman afgelopen jaren in Amerika al meerdere keren geveild voor recordopbrengsten van ruim een miljoen dollar.
Bron: Knack.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...