woensdag 13 april 2022

Enkeltje Mars van Wouter Polspoel en Herman Van Campenhout

 


 


‘Enkeltje Mars’ is een young adult met een twist.

 

Lucie Spiegels, leerkracht geschiedenis en PAV aan de middelbare school in Mechelen, beslist impulsief om een nieuwe weg in te slaan. Ze is uitgekeken op haar werk en op zoek naar nieuwe uitdagingen. Na een wonderlijk krantenbericht te hebben ontvangen van een collega over een Mars-expeditie staat haar besluit vast. Na overleg met haar doodzieke vader besluit ze toch te starten aan de speciale opleiding.

 

De voorbereiding van de missie begint in Beauplateau in de Ardennen. Al snel wordt duidelijk dat het verblijf van de tien deelnemers hier erg bizar verloopt. De initiatiefnemers, die volgens de advertentie door Elon Musk gestuurd zijn, vertonen eigenaardige karaktertrekjes en blijven erg mysterieus. Rare intelligentietests, gebeurtenissen en een raadselachtige verdwijning doen allerlei vragen rijzen. Het project draait anders uit dan verwacht.

 

Naast deze verhaallijn is er de regelmatige trip van Lucie naar haar zieke vader in het ziekenhuis. Niet alleen medische hulp wacht daar op hem. Leuke gesprekjes met een bijzondere vrouw maken zijn bezoek echt wel aangenamer.

 

Het leven gaat ook na het Mars-avontuur verder en het verloopt zeker niet altijd over rozengeur en maneschijn. Na een half jaar komt er een belangrijk Whatsapp-bericht binnen bij Lucie en de andere participanten van de Mars-opleiding.

 

Dit verhaal gaat over ziek zijn en moeilijke beslissingen. Familie, liefde, vriendschap en het verkennen van nieuwe wegen zijn de elementen die het young adult verhaal, dat in een spannend jasje gestoken is, typeren.

 

‘Enkeltje Mars’ is een young adult die door zijn thema doet nadenken maar waarvan het plot meer inkleuring had mogen hebben.

 

Het verhaal leest vlot en je wilt weten hoe het gaat aflopen. Het idee achter de plot is boeiend en origineel maar het verhaal voelt aan als te snel afgemaakt. De verhaallijnen klikken mooi samen maar ik mis iets. Het is een leuk young adult avontuur rond een gedurfd onderwerp maar het had meer kunnen zijn.

 

3 Inktpotjes

Fany
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...