zaterdag 30 april 2022

Levenshaast van Ingeborg van Beek

 


 


Levenshaast is het onverbloemde en emotionele waargebeurde relaas over het leven na de diagnose van een hersentumor.

Hoe is het leven van Ingeborg en haar gezin verlopen na de vreselijke uitslag en hoe gaat het nu twee jaar later met hen? Een slapeloze nacht lijkt één van de zovele maar als jonge moeder is dit toch normaal? Nee dus want tijdens het geven van borstvoeding aan haar dochtertje krijgt Ingeborg een epileptische aanval en na onderzoeken volgt verpletterend nieuws. De jonge moeder en ambitieuze communicatieadviseur is namelijk ongeneeslijk ziek door een hersentumor.

 

‘Levenshaast’ is het persoonlijke relaas van deze levenslustige dame die het onderste nog uit de kan wil halen. Eigenlijk gaat het niet zozeer over de details rond haar behandeling maar vooral over welke emoties en acties deze diagnose teweegbrengt. Ze voelt een enorme drang om alles nog te beleven, te ervaren, de zogenaamde levenshaast en gaat ondanks haar hersentumor met een rotvaart door. Alles wordt in vraag gesteld en de wereld valt in duigen. Opgeven kent Ingeborg echter niet en ze blijft koppig vechten tegen de tikkende tijdbom in haar hoofd.

 

Aan haar zijde heeft ze een geweldige partner die haar blijft steunen in goede en kwade dagen en zijn eigen dromen aan de kant zet voor haar geluk.

 

‘Levenshaast’ gaat over ziek zijn maar het gaat vooral ook over verder leven en niets willen missen.

Door therapie, die niet altijd even gemakkelijk is, ervaart Ingeborg stilaan de pijn rond haar ziekte en traject maar ook de wonden uit haar verleden komen bovendrijven. Vertragen lijkt onmogelijk maar stilaan beseft ze waar ze echt bang voor is. Uiteindelijk ziet Ingeborg ook in dat het niet alleen de hersentumor op zich is die haar leven overhoop gooit maar vooral hoe zij er mee omgaat.

 

De auteur vertelt pijnlijk eerlijk over haar soms onverantwoordelijke acties om met al haar zintuigen volop te proeven van het leven. Stilaan dringt ook de realiteit bij haar door en uiteindelijk begrijpt ze dat haar gedrag niet alleen impact heeft op haar leven.

 

‘Levenshaast’ is een krachtig verhaal over doorgaan, liefde en acceptatie. Het leest ondanks het rauwe thema erg vlot en naast droevige stukken bevat het verhaal veel humor en wijsheid.

 

Wanneer jij of je geliefden in een wanhopige situatie zitten kan dit boek meer inzicht geven in gevoelens en het gedrag van iemand.

 

‘Levenshaast’ is geen zuiver medische tocht maar vooral een reis in het hoofd en hart van de auteur. Na heel veel levenshaast komt er het besef bij haar dat je je ziekte niet kiest maar wel verantwoordelijk bent voor hoe je omgaat met wat op je pad komt. Na heel veel denken leert de jonge vrouw echt voelen en nieuwe keuzes maken.

 

Ziekte of andere zware situaties maken veel los in jezelf en ongetwijfeld gaan meer mensen zaken herkennen in dit moedige en confronterende persoonlijke verhaal.

 

4 Inktpotjes

Fany

 

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...