vrijdag 29 april 2022

Welkom in Ferry Lane van Nicola May Ferry Lane 1 ( Serie)


 


Een heerlijke feelgoodroman vol warmte en wijze lessen.

 

Wat heb ik genoten van het begin van deze nieuwe serie van Nicola May.

 

Ze deed me verliefd worden op het prachtige dorpje Hartmouth in Cornwall. De Ferry Lane is een straat vol winkeltjes en naast het hoofdpersonage Kara leerde ik ook de andere eigenaars en dorpsbewoners kennen.

 

Natuurlijk is dit een introductie waardoor het aantal personages groot is en in het begin vertraagt deze voorstelling van iedereen het verhaal een beetje. Toch is dit echt een fantastische start van de Ferry Lane Serie. Ik leefde echt mee met de avonturen van Kara en als zij meer durft voor zichzelf te kiezen start het verhaal pas echt.

 

Sommige zaken in dit verhaal zijn natuurlijk voorspelbaar maar dat drukte de pret niet. Het is de heerlijke schrijfstijl en het warme gevoel dat overheerste tijdens het lezen.

 

Kara is een onzekere jonge vrouw die zich wegcijferde voor haar familie en die veel twijfelt aan zichzelf. Om haar papa te steunen na een pijnlijke echtscheiding bleef ze werken bij het plaatselijke bloemenwinkeltje Passion Flowers en vergat ze zelf nog te dromen.

 

Wanneer haar vriend Jago haar bedriegt is de maat vol en beslist ze op eigen benen te staan. Onverwachts komt er een bijzondere kans die haar naar enkele bijzondere plaatsen brengt en die zorgt dat er eindelijk tijd en ruimte is voor haar gevoelens en dromen. Als ze terugkomt, wordt opnieuw duidelijk in hoe een fijne gemeenschap ze woont. De mensen in dit dorpje vormen immers een grote hechte familie en delen lief en leed met elkaar.

 

‘Welkom in Ferry Lane’ is heerlijk om bij weg te dromen, mee te lachen en soms ook ontroerd door te zijn.

 

Nicola May heeft in het vlot leesbare verhaal wijsheden verstopt in quotes en gedichten van oude en nieuwe meesters. Naast deze stukjes gebruikt ze ook de symboliek van bloemen en edelstenen en voor mij was deze extra toevoeging van levenslessen de kers op de taart.

 

Ik kan niet wachten om te relaxen met het tweede deel in deze hartverwarmende serie.

 

4,5 Inktpotjes

Fany

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...