zaterdag 6 februari 2016

Het kleine leven van Norbert Jones in de brievenbus

In de brievenbus viel het boek Het kleine leven van Norbert Jones. Ik was er in 2015 bij toen Marloes Kemming werd uitgeroepen tot winnaar van de Coffeecompany book award.
Ze vertelde die middag dat ze het allermooiste aan deze prijs vond dat ze haar boek in papiervorm in haar handen zou mogen gaan houden.
Wat moet het een mooi gevoel zijn geweest in november 2015 toen het boek uitkwam.
Nu ga ik hem binnenkort lezen en ben zeer benieuwd wat de opvolgster van Olga Hoekstra , die de prijs een jaar er voor won, heeft geschreven.


Waar gaat het boek over?
De zevenenzeventigjarige Norbert Jones leidt een ogenschijnlijk rustig leven. Hij heeft een liefdevol huwelijk, een ambitieuze dochter en geniet sinds twaalf jaar van zijn pensioen. Vol overgave stort Norbert zich op zijn favoriete bezigheid: verzamelen.

Ruim negentienduizend voorwerpen vonden in de loop der jaren hun weg naar Norberts garage. Ieder object uniek, verzameld in een poging iets van het verleden te behouden. Maar dan slaat het noodlot toe en wordt Norbert gedwongen zich de vraag te stellen: wat te doen met zijn unieke collectie? Een proces van loslaten begint, waarbij Norbert niet alleen afscheid moet nemen van zijn collectie, maar ook van zijn geheimen en naasten.

Het kleine leven van Norbert Jones is een ontroerend verhaal over verlies, nostalgie, liefde en ouder worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...