woensdag 17 februari 2016

In de brievenbus: Simone van der Vlugt met Nachtblauw

Bij het uitpakken komt een mooie hardcover van Nachtblauw te voorschijn. Zelfs het persbericht is mooi uitgevoerd door zogenaamd op een Delfts blauwe tegel geschreven te zijn. In dezelfde stijl als De lege stad is de omslag uitgevoerd. Prachtig mooi bedacht.

Simone van der Vlught schrijft heerlijke boeken. Haar historische romans kenmerken zich door  uitgebreide  historische feiten met daar omheen een romantisch sausje.

Waar gaat het boek over?

Een meeslepende roman over de ontstaansgeschiedenis van Delfts blauw Na de dood van haar man wordt Catrijn huishoudster bij de familie Van Nulandt. Ze is er op haar plek en kan de vrouw des huizes ondersteunen tijdens haar schilderlessen. Catrijns verleden achtervolgt haar echter en ze moet op zoek naar een andere betrekking. Ze komt terecht bij Evert van Nulandt in zijn plateelfabriek in Delft, waar haar schildertalent op waarde wordt geschat. Er breken woelige tijden aan. Catrijn overleeft in 1654 de Delftse donderslag die de binnenstad in puin legt ternauwernood en daarna staat ze voor een levensbepalende keuze tussen haar hart en haar hoofd. Wacht ze op haar grote liefde, die voor jaren de zee op gaat, of kiest ze voor de man die haar zekerheid kan bieden? Simone van der Vlugt verweeft het meeslepende verhaal van Catrijn met een intrigerende periode uit de Nederlandse geschiedenis: de Gouden Eeuw, waarin handel, wetenschap en kunsten een enorme vlucht namen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...