woensdag 10 februari 2016

Zin in huilen bij een boek?

Na een optreden met zijn band kan de zeventienjarige Daan niet meer op zijn benen staan. Men denkt aan alcoholvergiftiging, maar het blijkt ernstiger. De onvoorstelbare diagnose zet het leven van de altijd optimistische en sportieve Daan op zijn kop: hij heeft een hersentumor. De vijftienjarige Nadia is in alles het tegenovergestelde van Daan: ze is somber, heeft geen goede band met haar ouders en snijdt zichzelf. De oorzaak hiervan ligt bij haar handtastelijke oom. Nadat Nadia opnieuw wordt lastiggevallen door hem, belandt ze door haar eigen toedoen in het ziekenhuis.

Uit een toevallige ontmoeting in het ziekenhuis ontstaat een voorzichtige band tussen de twee. Beiden leren langzaam een andere kant van het leven kennen. Terwijl Nadia worstelt met het leven, vecht Daan tegen de dood. Tijdens deze tegengestelde bewegingen in hun levens, verstevigt de band tussen Daan en Nadia. Maar voor hoelang?


Esther Walraven is universitair docent psychologie en kinderboekenauteur. Ze publiceerde eerder Het magische wereldfeestenboek (Clavis, 2014) en Waarom achtbanen te gek zijn! Naast kinderboeken schrijft zij, onder de naam Esther Bakker, ook studieboeken voor het Hoger Onderwijs. Daan & Nadia is haar eerste YA-roman. 


Ik heb met tranen in mijn ogen zitten lezen. Een Nederlandse The Fault In Our Stars.Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...