zondag 28 februari 2016

Stripmuseum in Rotterdam

Rotterdam krijgt een echt stripmuseum. In een gebouw aan de Rotterdamse Wijnhaven opent eind augustus Strips! Museum voor het Beeldverhaal.
Op liefst een oppervlakte van 2000 vierkante meter wordt daar dan aandacht besteed aan strips uit binnen- en buitenland, animatiefilms, computer game art, cartoons en tekenkunst.
Extra aandacht zal er zijn voor genres als sciencefiction en ridderstrips en buitenlandse invloeden zoals die van de Amerikaanse comics rond superhelden en manga-strips uit Japan. Ook komen belangrijke makers aan bod, zoals HergĂ©  bekend van Kuifje.
Het museum wil elk jaar twee grote tentoonstellingen organiseren. Er zijn drie verdiepingen voor exposities. Ook wordt er in samenwerking met de Openbare Bibliotheek Rotterdam een stripbibliotheek geopend, waar bezoekers strips kunnen lezen en lenen. Het stripmuseum hoopt over vier jaar 85.000 bezoekers te trekken.

 De openingstentoonstelling is gewijd aan werk van de Rotterdamse stripmaker Martin Lodewijk, vooral bekend van de stripreeks Agent 327.


Het museum is een initiatief van directeur Maartje de Haan van het Haagse boekenmuseum Meermanno en mensen uit de stripwereld. Het staat los van het Nederlands Stripmuseum in Groningen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...