woensdag 21 december 2022

Lisette Jonkman - Langste. Kerst. Ooit.Noëlle is gek op kerst. Ieder jaar op eerste kerstdag organiseert ze een diner voor een select groepje vrienden en familie. Steevast valt ze op kerstavond in slaap met de wens dat het elke dag kerst was. Alleen gaat deze keer alles fout. Maar dan ook echt álles.

Haar dure kristallen glazen sneuvelen, de stroom valt uit, een servet vliegt in de hens, de vliezen van haar hoogzwangere zus breken tijdens het hoofdgerecht, haar ouders halen herinneringen op aan Noëlles ex en tot overmaat van ramp neemt haar broer een onverwachte gast mee. Als Noëlle ’s avonds eindelijk in bed ligt, is ze opgelucht dat het niet écht elke dag kerst is. Maar dan wordt ze de volgende ochtend wakker. Op eerste kerstdag.

Haha, wat was dit een leuke feelgood! Noëlle kijkt ieder jaar enorm uit naar Kerstmis, maar deze keer gaat écht alles mis. Wat er allemaal gebeurt kan ik natuurlijk niet verraden, maar hoe Lisette dit heeft geschreven is echt superleuk! De nodige humor komt voorbij en ik had dan ook regelmatig een glimlach op mijn gezicht.

Je leert Noëlle en haar familie steeds wat beter kennen en de kerstsfeer wordt ook goed omschreven. Even was ik wel bang dat ik het verhaal te langdradig zou gaan vinden vanwege de herhalingen, maar toch komt er dan telkens weer een hele leuke twist waardoor het boeiend en leuk blijft.

Lisette heeft met dit boek dan ook een prima feelgood geschreven. Het is dus zeker een aanrader (vooral met deze Kerstdagen)!

Beoordeling: 4,0 inktpotjes

Silvie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...