vrijdag 16 december 2022

Manilla Madness van Eugeen van Aerschot

 


Intrigerend spionageverhaal in een ongewone setting

 

Na 'Een kras op haar ziel ' was er blijkbaar veel vraag naar een vervolg . Hoewel je dit tweede deel perfect als stand-alone kan lezen zien we Karen Meulenberghs, de ondernemende freelance journaliste bij het tijdschrift Parels, opnieuw terug in deze thriller. Karen haar nieuwsgierigheid wordt geprikkeld als Sergio Qualtièri haar vraagt om voor zijn baas belangrijke dingen te verzamelen. Ondanks haar hachelijke eerdere avontuur in het broeierige Manila besluit ze deze rare zaak toch aan te nemen. Gemotiveerd door een grote som geld en het uitkijken naar het weerzien met haar vriendin Gina vertrekt ze ondanks de protesten van haar man toch naar de Filipijnse hoofdstad. Wat kan er nu misgaan met het snel verzamelen van de sleutels en belangrijke documenten voor een Franse advocaat? Heel veel dus en ondanks dat ze de hulp van haar vriendin Gina en haar eerdere ' lastpak' politiekolonel Iberro Cruz krijgt komt ze al opnieuw terecht in een corrupte wereld vol leugens. Zal ze in haar opdracht slagen en iedereen een rad voor ogen kunnen draaien? Of worden zij en haar geliefden nieuwe slachtoffers?

 

Manila Madness leest erg vlot en ik waan mij in dit bijzondere land. Eugeen Van Aerschot toont zijn passie voor deze speciale plek. Deze thriller is gebaseerd op zijn eigen avontuurlijke ervaringen en hij slaagt erin om bijna onwaarschijnlijke gebeurtenissen een gezicht te geven. Wat ik knap vind is dat het verhaal niet wemelt van bommen en granaten . Het toont het complexe verloop van deze speciale missie waardoor eerder al mensen gestorven zijn. In het nawoord van de auteur wordt pas duidelijk hoe de situatie in werkelijkheid escaleerde. Zoals vaak is de echte waarheid boven water halen immers niet zonder gevaar. Dit verhaal is een intrigerende mix van waargebeurde feiten en fictie.

 

3,5 kraaien

Fany

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...