dinsdag 27 december 2022

De toppers uit 2022 volgens Karin K

 


Het jaar 2022 is alweer (bijna) ten einde. Ik vond het zelf een goed leesjaar en heb een paar hele fijne boeken gelezen. De toppers die ik heb gelezen voor Boekinkt! zijn de volgende twee boeken:

 

Ane Riel, Uurwerk:

Ane Riel schrijft bijzondere boeken. Het zijn romans maar stuk voor stuk bezitten ze een onderhuids gruwelijk geheim. Uurwerk is haar derde boek en ook deze is van ongekende schoonheid. De schrijfstijl is verhalend en de opbouw is vrij traag. Dat moet je uiteraard wel liggen. Ook moet je even in elk van haar verhalen komen, maar zodra dat gebeurt neemt het echt bezit van je. Langzaam kijk je als lezer door de ogen van haar hoofdpersonage. Wat drijft hen? Wat is hen aangedaan? Waar gaat het eindigen? Door het hele verhaal heen groeit bij de lezer het besef dat er een geweldige climax in het verschiet ligt. Uurwerk is dan ook weer zo’n typisch boek dat nog lang in je hoofd blijft ronddolen.

 

Van een heel andere categorie is de volgende, een jeugdboek maar ook voor volwassenen een heerlijk verhaal:

 

Sophia Drenth, De Pestmachine:

De pestmachine is de opvolger van De nepvampier, het debuut verhaal rond het personage van het kleine vampiertje Vladimir von Rotenbeck. Beiden boeken zijn werkelijk prachtig vormgegeven en moet je alleen in de papieren versie aanschaffen. De tekeningen zijn schitterend en ook aan het binnenwerk van het boek is veel aandacht besteed. De verhalen zijn origineel en worden bevolkt door tal van grappige monstertjes. Bovendien verwerkt Sophia er nog eens een hoop heerlijke humor in. Een geweldig boek voor de jeugd, om cadeau te geven, om lekker uit voor te lezen of, zoals in mijn geval, lekker voor mezelf en voor de heb!

 

Voor 2023 hoop ik weer op een paar mooie romans, biografie├źn of een pareltje uit een nog door mij nieuw te ontdekken genre.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...