dinsdag 20 december 2022

Sandra J. Paul - Een Kerst vol muziekSara vlucht al haar hele leven weg in muziek. Als klein meisje geraakte ze geobsedeerd door de prachtige klanken van de cello, die ze later leerde bespelen dankzij de hulp van haar toegewijde leraar. Dan komt Sem in haar leven, die net als zij goed is op de cello, en samen met haar aan het repeteren slaat voor een kerstconcert. Hij wordt al gauw de belangrijkste figuur in haar leven en Sara gelooft oprecht dat haar toekomst met hem verzekerd is. Maar vlak voor het optreden loopt het helemaal fout.

Sara pikt haar leven weer op, maar ze kan het voorval met Sem nooit echt uit haar hoofd zetten. Het blijft haar leven domineren, wat ze ook doet en waar ze ook gaat. Tot ze twintig jaar later op een koude, winterse avond, de klanken van een cello uit een huis hoort komen. Dat geluid brengt haar verleden weer aan het oppervlak. Sara is vastberaden om het gebeuren voor eens en voor altijd achter zich te laten, maar zal ze daar ooit echt in slagen?

Deze novelle was erg mooi en ontroerend en het thema 'muziek' staat hier centraal. Je leert Sara kennen en cello spelen is haar passie. Samen met haar vriend Sem vormt ze het perfecte duo, totdat het noodlot toeslaat.

Het verhaal speelt zich voornamelijk twintig jaar later af, maar ondertussen wordt wel duidelijk wat er toentertijd is gebeurd. Zoals ik al eerder aangaf is het een behoorlijk ontroerend verhaal en Sandra heeft de muziekwereld goed op papier weten te zetten.


Beoordeling: 3,5/4,0 inktpotjes

Silvie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...