donderdag 7 oktober 2021

Kattenkasteel van Annick Bardijn

 Kattenkasteel is nooit te griezelig, wel avontuurlijk en spannend.

 

Wanneer Liz haar broer Ulrik en hun vriend Max door een spel inbreken in een verlaten kasteel verandert alles. Er wordt immers verteld dat hier griezelige dingen in het verleden gebeurd zijn. Maar is dit waar?

 

Als Liz jaren later een boek voor een opdracht voor school gaat schrijven beslist ze om die mysterieuze zaak van toen te gaan uitspitten. Een onweerstaanbaar kistje met een zwarte kat, dat ze die dag onmogelijk kon laten liggen, is ze nooit vergeten.

 

Samen met hun nieuwe vriend Raul starten Ulrik en Liz een spannend avontuur vol mysterieuze ontdekkingen en eigenaardige gebeurtenissen.

Wat heeft er zich afgespeeld in dit griezelige kasteel waar overal katten te zien waren? Is Liz gek of rust er toch een vloek op dit Kattenkasteel?

 

‘Kattenkasteel’ past bij de doelgroep van tienjarigen en gaat over wat zij belangrijk vinden. Vriendschap en verliefd zijn, erbij willen horen en gekke uitdagingen zijn allemaal verwerkt in een bijzonder leuke zoektocht waarbij niets is wat het lijkt.

 

Dit jeugdverhaal is opgebouwd uit korte aansprekende zinnen met een Vlaams tintje. Dit boek is verrassend en grappig en het personage van Liz is mooi uitgewerkt. De andere karakters blijven wat oppervlakkig wat jammer is.

 

‘Kattenkasteel’ is een leuk jeugdverhaal waarmee de doelgroep zich zeker gaat kunnen vermaken.

 

 

3,5 Inktpotjes

Fany Van Hemelen

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...