zondag 17 oktober 2021

Zwanger van verlangen van Rob Baetens

 


‘Zwanger van verlangen’ is een spirituele young adult.

 

Wanneer Dillan en Caitlin elkaar voor de eerste keer ontmoeten slaat de vonk over. Wanneer ze elkaar in latere levens willen terugvinden blijkt hoe deze soulmates over tijd en ruimte heen voor eeuwig verbonden zijn.

 

Dit is een young adult maar het is niet hetgeen we gewoon zijn. Rob Baetens combineert in zijn wanhopige zoektocht van Dillan naar zijn grote liefde elementen uit de spiritualiteit en young adult. De spirituele insteek zit hem in het feit dat dit over liefde gaat die niet meetbaar maar voelbaar is met een soort zesde zintuig. Het duo is namelijk voor altijd één en hun connectie overstijgt alles. Het young adult thema is aanwezig doordat het jongeren zijn die deze avonturen beleven.

 

Dillan neemt waar dat er iets niet pluis is met de verdwijning van Caitlin. Caitlin op haar beurt voelt ondanks alle obstakels ook hun verbinding. Eigenlijk proberen ze ieder op hun manier op zoek te gaan naar de ander. Of Dillan zijn queeste hem uiteindelijk naar zijn liefde brengt, moet je zelf ontdekken. Het feit is dat beide tieners nieuwe mensen op hun pad tegenkomen maar hun aantrekkingskracht blijft ondanks alles onverminderd bestaan. Naast het zoeken naar zijn zielsverwant wordt Dillan ook geconfronteerd met haatgevoelens en tijdens zijn reis van Schotland naar Andalusië komt hij ook zichzelf meermaals tegen.

 

De liefde is dan misschien wel het hoofdthema maar de hoofdpersonages komen ook terecht in akelige situaties waardoor het verhaal soms ook spannend is.

 

Veel verraden over de inhoud doe ik niet omdat ik geen spoilers wil weggeven. 'Zwanger van verlangen' is een aparte combinatie van spanning, spiritualiteit en drama in een young adult setting. De plot had wat meer uitgewerkt mogen worden en ik had de karakters ook graag nog wat beter leren kennen. Toch is 'Zwanger van verlangen' een interessant concept omdat het anders is. Soms waren sommige dingen wat verregaand maar je mag niet vergeten dat in een wereld waar de grenzen verdwenen zijn alles mogelijk is. Verwacht dus geen logisch verhaal maar durf je een ander type boek ontdekken dan ga je met 'Zwanger van verlangen' een spirituele reis naar de liefde tegemoet.

 

De personages in deze young adult zijn duidelijk Zwanger van verlangen.

 

3 Inktpotjes

Fany

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...