donderdag 28 oktober 2021

De verborgen vrouw van Belinda Aebi

 


‘Een mysterie van vijftig jaar geleden in het Vlaamse Temse wordt ontrafeld door knap onderzoek in deze meeslepende psychologische thriller.’

 

Wanneer Stef Michiels en Raf de Roover, twee politierechercheurs, geconfronteerd worden met twee opgegraven skeletten begint een moeilijke zoektocht. Twee personen liggen namelijk hand in hand onder het beton in het garenmagazijn in een oude jutefabriek.

Wanneer blijkt dat deze case dateert van vijftig jaar geleden duiken de politiemannen, samen met Emmy en haar forensisch team, verder in het verleden.

 

Het boek start met de vraag wie deze botten waren en verschuift dan naar waarom deze dramatische misdaad begaan is en door wie.

 

'De verborgen vrouw' speelt zich dus gedeeltelijk af in het heden maar de lezer wordt door de case ook gekatapulteerd naar het verleden. Vijftig jaar geleden zag de wereld er helemaal anders uit en deze evolutie van onze samenleving heeft de auteur mooi verwerkt in dit boek. Belinda Aebi schetst de tijdsgeest van toen met behulp van liedjes, situaties en portretten van de betrokkenen uit die tijd. Door de inzet van de forensische dienst, het rechercheteam en enkele meevallers komt de oplossing van de verdwijning stilaan dichterbij.

De auteur toont een blik op het leven en de persoonlijkheid van Stef, Raf en Emmy.

Niet enkel het beroepsleven maar ook de niet eenvoudige privésituatie van de teamleden krijgt een plaats in dit boek. Het is erg fijn om deze karakters te leren kennen en eigenlijk hoop ik om meer over dit doortastende team te lezen.

 

In haar nawoord geeft Belinda Aebi aan dat ze haar boek gebaseerd heeft op bestaande plaatsen. Door haar research en gesprekken heeft ze een boeiende thriller met psychologische onderbouwing gecreëerd en neemt ze me echt mee in de moeilijke tijd in de jutefabriek. Naast een meeslepend verhaal heeft de auteur ook maatschappijkritiek verwerkt in haar reis door de geschiedenis.

 

'De verborgen vrouw' heeft bepaalde plotlijnen die ik zag aankomen maar er zijn ook verrassende twists. Het verhaal zet je aan het denken over het huidige rechtssysteem.

Dit is een fijne psychologische thriller die onderwerpen als verlies, schuld en verantwoordelijkheid verweeft in een intrigerend verhaal. 'De verborgen vrouw' is naast een kennismaking in de forensische geneeskunde een meeslepende moord thriller.

 

4 inktpotjes

Fany

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...