donderdag 17 februari 2022

Knock-out van Cis Meijer

 


Knock-out is een spannende young adult thriller vol mysteries.

 

De verdwijning van Ginger, het zusje van Fay lijkt voor niemand onrustwekkend. Sinds een bepaalde gebeurtenis doet ze dit immers wel meer. Enkel Fay heeft een ander gevoel bij het weglopen van Ginger. Wanneer ze getuige is van de mishandeling van iemand en wordt bedreigd om te zwijgen is voor haar de maat vol. Alles hangt samen volgens Fay en ze begint een zoektocht naar Ginger met verrassende gevolgen.

 

Van in het begin voel ik dat er iets niet pluis is hier.

 

Knock-out bevat twee verhaallijnen die uiteindelijk in elkaar gevlochten worden. Van in het begin is het duidelijk dat er iets niet pluis is in heel de gebeurtenis. Fay haar onderzoek brengt verontrustwekkende zaken aan het licht. Ginger doet vanuit haar verblijfplaats ondertussen ook haar verhaal.

 

De spannende proloog en de korte hoofdstukken doen verder lezen en het boek is zo uit. Het tempo ligt hoog en de raadsels worden stuk voor stuk opgelost.

 

Cis Meijer heeft een jeugdthriller geschreven die gaat over de dingen waar tieners mee te maken hebben. Groepsdruk, erbij willen horen, verliefdheid,.. het zijn onderwerpen die aansluiten bij hun leefwereld.

Knock-out is de perfecte titel voor meerdere redenen en het verhaal bevat ook een boodschap voor deze doelgroep.

 

Wat ik wel miste was de tijd om een band op te bouwen met de personages. Het plot is misschien wat voorspelbaar want voor de geoefende lezers zijn de talrijke hints duidelijk. Toch is Knock-out een fijne en boeiende jeugdthriller.

 

Knock-out is een young adultthriller die past binnen de 'Politie, niet betreden' serie.

 

3,5 Inktpotjes

Fany

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...