maandag 18 juli 2022

De roadtrip- Beth O' Leary

 

Heerlijke roadtrip vol humor met een diepere laag.

 

Op weg naar de bruiloft van Cherry is alles geregeld. Addie en haar zus Deb gaan samen immers genieten van hun tocht van hun woonplaats in Zuid- Engeland naar Schotland.

De snacks, de playlist en de wegbeschrijving staan klaar. Echt alles staat op punt om van deze reis een heerlijk ontspannende belevenis te maken.

Dan slaat het noodlot toe.

 

Wanneer de meisjes na een stom auto-ongeluk herenigd worden met het verleden is dit het begin van een wel heel bijzondere roadtrip. Nadat hun Mini ' gezoend' heeft met de auto van Dylan, de ex- vriend van Addie,  komen er in deze krappe ruimte ineens drie passagiers bij. Dylan, met zijn eigen verhaal, Rodney de illustere onbekende en Max, de vriend van Dylan, met een rugzak vol bagage.

 Je kan je voorstellen dat de gemoederen hoog oplopen.  Al snel wordt duidelijk dat niet de wagen maar de relaties onderling zorgen voor vuurwerk.

 Vanuit het perspectief van beide hoofdfiguren Addie en Dylan krijg ik een fascinerende kijk op hun verleden. Uit stukjes van toen blijkt dat ze ooit samen waren maar nu niet meer. Naast de flashbacks zijn er ook de delen over het nu en ook deze ervaar ik vanuit beide standpunten. Het is boeiend om te zien hoe deze relatie zich ontwikkelde en waarom ze ooit eindigde.

 Naast de evolutie van hun connectie is er ook aandacht voor de mysterieuze Rodney zijn verhaal . De andere nevenpersonages leer ik ook iets beter kennen. Het is erg vermakelijk om naast de aparte autorit ook getrakteerd te worden op de stressvolle momenten van de aanstaande bruid in Schotland.

 De roadtrip is echt leuk om te lezen met zijn hilarische scènes maar tussen de lijnen zijn er in dit amusante verhaal ook ernstige thema's verwerkt.

 Soms lijkt deze vertelling wat over the top of vergezocht maar door de levendige schrijfstijl vergeet ik deze minpuntjes graag.

 

 Beth O' Leary geeft haar personages achtergrond en inhoud wat maakt dat ik ze in mijn hart sluit. De roadtrip is een zalige feelgood vol humor en wat drama die je dag zonder twijfel opvrolijkt en de zon in je hart doet schijnen.

 Ondanks de schoonheidsfoutjes geef ik voor het leesplezier en de fantastische karakters toch graag een hoge score aan deze humoristische feelgood.

 

4 inktpotjes

Fany

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...