vrijdag 8 juli 2022

Wat leest Ingeborg van Beek op vakantie?

 


Ingeborg van Beek studeerde Hogere Hotelschool en liep stage in Parijs, Brussel en Koeweit. Daarna werkte ze in marketing, communicatie en pr. In 2007 begon ze een eigen adviesbureau. In 2013 werd Ingeborg getroffen door het nootlot en sindsdien leeft  ze met hersenkanker. Ze schreef in haar eerste boek Levenshaast de onverbloemde en emotionele waargebeurde relaas over het leven na de diagnose van een hersentumor. Onlangs kwam haar tweede boek Levenslef uit.


*Welk boek of welke boeken stop jij je in koffer te lezen tijdens je vakantie en waarom?

Dit boek kreeg ik van een vriend cadeau: De Kennismaking van Ncolien Mizee. Het boek bevat 'faxen aan Ger', brieven die ze schreef aan de scenarioschrijver Ger Beukenkamp, waar ze les van kreeg begin jaren negentig.
Zij vertelt in de brieven over haar worsteling met de wereld en de mensen om haar heen en doet dit op een uiterst humoristische manier. Het begin van het boek is een beetje taai misschien, maar op een gegeven moment kon ik niet meer stoppen met lezen. Ik neem het boek komende vakantie mee om opnieuw te lezen!

Verder neem ik het onlangs verschenen boek Vier wandelaars en een Siciliaan mee. Marion Pauw, Elle van Rijn, Roos Schlikker en Femmetje de Wind schreven dit boek, dat avontuur, botsende karakters, geheimen, ontluikende vriendschappen, diepe gesprekken en vele kilometers wandelen samenvat in een boek dat volgens mij de moeite waard is om te lezen.

* Welk boek of boeken raad je aan om zeker mee te nemen op vakantie en waarom?

Een tip voor alle ouders of mensen die op andere manier met kinderen te maken hebben: lees 'Omdenken in de opvoeding'. Van Berthold Gunster. Verfrissend, helder en met humor  geschreven. De situaties zijn zo herkenbaar en de tips makkelijk toe te passen. Aanrader!

 

Verder heb ik begrepen dat Levenslef  (ondanks verschenen) lekker wegleest op vakantie. Misschien een beetje brutaal om mijn eigen boek te promoten maar ik heb mijn de zoektocht naar de zin van het bestaan zo rauw en dichtbij mogelijk beschreven en dat leidt tot zowel aangrijpende als geestige situaties- Omdat weten dat je niet oud wordt terwijl de dagelijkse dingen wel gewoon doorgaan je dwingt om meer in het Nu te leven. 



Op ontroerende, rauwe maar ook enorm geestige wijze vertelt Ingeborg over wat je doet als je weet dat je niet oud wordt, maar het leven ondertussen wel gewoon verdergaat. Over haar ziekteproces, haar scheiding, de spirituele zoektocht naar de zin van het bestaan (en het aangekondigde einde daarvan), maar ook over moeder zijn, daten, skydiven, therapiesessies en haar drang om nog steeds vol overgave te leven, ook al is er altijd die tikkende tijdbom. Een aangrijpend én geestig boek over leven in reservetijd, dat elke lezer zal ontroeren en aan het denken zal zetten over het belang van leven in het nu.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...