zondag 31 juli 2022

Er hangt vuurwerk in de lucht- Sophia Jager

 


Een heerlijke feelgood novelle, ideaal om lekker in het zonnetje van te genieten.

 

Er hangt vuurwerk in de lucht is een pretentieloze vertelling met een snufje romantiek . Dit is een verhaal dat lekker leest door de fijne schrijfstijl zonder veel poespas of ingewikkelde verhaallijnen en soms is dat net wat je wil.

 Sophia Jager heeft een grappig verhaal geschreven ,dat vlot leest en modern aanvoelt.

 

Anna is een jonge bescheiden dorpsarts ,die na teleurgesteld te zijn in de liefde, leeft voor haar werk. Een privéleven heeft ze eigenlijk niet meer. Enkele dorpsbewoners willen de lieve Anna heel graag uit haar schulp halen en koppelen haar tijdens het grote dorpsfeest. Eigenlijk wil ze niet luisteren naar de bemoeizuchtige inwoners maar uiteindelijk laat ze zich toch ompraten om de andere ' gedupeerde ' niet voor schut te zetten.

 Pieter is de neef van de burgemeester en deze jongen heeft, net als Anna, zijn buik vol van daten. Hij woont pas in het dorp en heeft het immers ook veel te druk met zijn nieuwe garage.

 Maar soms staat het in de sterren anders geschreven… Een blind date is door het universum met de hulp van enkele inwoners besteld.

 Enkele complotbedenkers zijn erg bijzonder en stelen mijn hart. De zalige  autobezitter en de heerlijk koppige burgemeester geven dit verhaal immers meer schwung. Hangt er vuurwerk in de lucht of blijven Anna en  Pieter eenzaam achter?

 Anna en Pieter zijn heerlijke personages en ik was eigenlijk een beetje triest dat ik nu al afscheid moest nemen van hen en de andere fantastische bijfiguren.

 Verwacht geen grote verrassingen maar zet je verstand op nul en je gaat dit amusante verhaal zonder twijfel in een mum van tijd verslinden.

 

4 inktpotjes 

Fany

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...