donderdag 14 juli 2022

Eindeloos geluk, Geluk-serie 4 – Saskia M.N. Oudshoorn

 


Eindeloos geluk
is het vierde en tevens laatste deel van de Geluk-serie. Waar de eerste paar delen van de serie om Liv en Matthew draaide, hebben Kate en Laurens in dit boek de hoofdrol. Kate is de beste vriendin van Liv en Laurens werkte als chef-kok met Liv samen.

 

Waar ik normaalgesproken de voorgaande delen opnieuw lees of eigenlijk wel moet lezen om weer te weten wie wie is, hoeft dat nu niet. Oudshoorn geeft per boek een korte samenvatting. Daardoor is dit deel ook heel goed als standalone te lezen.

 

Op de bruiloft van Liv en Matthew vraagt Laurens na een geweldige vrijpartij Kate ten huwelijk. Hoewel Kate bang is dat Laurens dat om de verkeerde redenen doet, accepteert ze toch zijn aanzoek. Ze houdt immers van hem. Eindeloos geluk begint de dag na de bruiloft. De vader van Matthew heeft het stel een nogal gul huwelijksgeschenk cadeau gedaan. Ze mogen het pand naast Liv’s Lekkernijen voor zes maanden gratis huren zodat Laurens zijn droom van een eigen restaurant kan verwezenlijken. Kate is dolblij met dit aanbod, Laurens wil alles op eigen kracht doen en twijfelt of hij het cadeau wel wil aannemen.

 

Ondertussen loopt Kate met een groot geheim rond. Ze is bang dat Laurens na het horen hiervan of van haar wegloopt of uit medelijden getrouwd blijft. Tevens is ze nogal jaloers op Charlie, de moeder van Laurens’ kind. Het wordt al heel gauw duidelijk dat de twee zonder hun dromen, geheimen en verwachtingen te bespreken, te snel een verbintenis zijn aangegaan. Haastig getrouwd is eeuwig berouwd…

 

Het verhaal wordt beurtelings vanuit Kate en Laurens besproken. Wat heel leuk is, is dat iedereen in Merwede weer acte de presence geeft. Ik ben toch gaan houden van meneer Nienhuis, Sara en Liv & Matthew. Maar de kleine Flynn en Davy hebben mijn hart genadeloos gestolen. Oudshoorn heeft een goede serie geschreven, maar ik heb het idee dat dit boek het beste deel is geworden. Het verhaal heeft meer diepte, de karakters zijn verder uitgewerkt en ik meen zelfs dat de vrijscènes veel erotischer zijn geworden. Haar stijl van schrijven is erg vlot en voor je het weet, is het boek uit. Voor de echte fans van Oudshoorn, de verwijzing naar een andere serie ontdekt…?

 

Ik sluit de Geluk-serie met een mooie vier inktpotjes af voor Eindeloos geluk.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...