zaterdag 11 december 2021

Geschenk onder de boom van Patricia van Dam

 


Een charmante kerstnovelle met een boodschap.

 

Lucy heeft weinig om blij mee te zijn. Ze wordt uit haar huis gezet, heeft geen baan meer en heeft geen idee waar ze met de eindejaarsfeesten heen kan gaan.

Wanneer William zijn geliefde verliest lijkt de wereld stil te staan. Het enige wat hij doet is werken. Hij laat kindermeisjes de zorg voor zijn dochter Hannah overnemen.

Dan komen op een vrij ongewone manier Lucy en William in elkaars leven en dat verandert alles.

 

Vanuit het perspectief van Lucy en William voel ik hoe verdriet als een schaduw boven het hoofd van William hangt. Ook Lucy heeft wat bagage met zich mee te dragen. Toch is dit geen trieste vertelling.

 

Het verhaal begint wat stroef maar verandert al snel in een lieflijk verhaal dat perfect bij de komende feestdagen past. Het is grappig, ontroerend en hoewel het niet vernieuwend is en zelfs voorspelbaar zorgt het voor enkele ontspannende momenten. Het verhaal had iets origineler mogen zijn maar het is een mooie novelle om bij weg te dromen. Het vat traditionele liefde, familie en geluk mooi samen.

 

Hou je van gezelligheid, fijne personages en Kerst dan is deze novelle jouw ding. 'Geschenk onder de boom' is ideaal om te lezen onder een knus deken met een lekkere chocolademelk in je hand.

 

3.5 Inktpotjes

Fany

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...