donderdag 2 december 2021

Rose van Joanne Carlton

 

 


Anna Rose Noël heeft een beroerd leven achter de rug. Als rijkeluisdochter komt ze egoïstisch over en heeft ze weinig vertrouwen in andere mensen.

 

Tom, haar vriend, is de eerste die ze echt dichterbij laat komen. Hij is de galante heer die haar rozen schenkt maar op de prachtige cover van deze novelle blijkt dat prachtige rozen ook doornen hebben. Ondanks haar angsten en hun tegenstellingen heeft deze jongen haar hart en ziel stilaan veroverd.

 

Wanneer hij plotseling niet verschijnt op hun afspraak is ze erg ongerust. Deze gebeurtenis is het begin van een nare droom waaruit ze niet meer ontwaakt. Wat is er gebeurd? Hoe moet het nu verder?

 

Joanne Carlton, het alter ego van Sandra J. Paul, heeft met deze novelle een spannend maar zeker ook emotioneel verhaal geschreven. Dit verscheen eerder al in het Engels en is nu ook in het Nederlands vertaald.

 

Dit is een e-novelle vol pijn, angst en onderdrukte gevoelens. Tom leren we beter kennen vanuit het perspectief van Anna Rose en ook haar karakter wordt stukje bij beetje onthuld.

 

Wat is er echt gebeurd? Hoe moet het nu verder?

 

'Rose' heeft een onderhuidse spanning en stilaan kruipt het in je hoofd. De manier waarop de sfeer zo beklemmend weergegeven wordt raakt me en ik lees deze novelle in één ruk uit. De plottwists maken ook dat het anders afloopt dan je eerst misschien had gedacht.

 

'Rose' neemt me mee tot aan de dramatische climax en ik durf zonder te spoileren zeggen dat het toch nog wel even zal blijven rondspoken in mijn hoofd.

 

4 Inktpotjes

Fany

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...