zondag 12 december 2021

De hand van de gravin van Julia Quinn, deel vijf

 


 


De hand van de gravin is grappig, sensueel en romantisch.

 

Julia Quinn heeft opnieuw een fijn deel geschreven in deze Bridgerton reeks waarbij humor, een tikje drama en een portie lust steeds de hoofdingrediënten zijn. 

 

Dit is het vijfde deel over de Bridgerton-familie. Zou er stilaan geen sleet zitten op het idee van deze populaire serie?

 

Eloise voelt zich stilaan een oude vrijster. Binnen de Bridgerton-familie is het een rariteit om op je achtentwintigste nog ongehuwd te zijn. Eigenlijk voelt ze zich, nu zelfs haar vriendin getrouwd is, overal te veel en ze besluit te vluchten. Philip Crane blijkt op zoek naar een echtgenote en misschien is ja antwoorden op zijn brief wel de oplossing.

 

Philip blijkt net als Eloise heel anders dan uit hun correspondentie bleek. Ze hebben samen wat moeilijkheden uit te zoeken voordat ze kunnen kiezen voor elkaar. Toch blijkt de chemie weer onweerstaanbaar in dit deel.

 

Eloise is koppig, rebels en heel zelfstandig. Philip lijkt afstandelijk en ondoorgrondelijk. Stilaan vallen de sluiers af en misschien kunnen deze twee samen met Philip zijn kinderen bouwen aan een nieuwe toekomst.

 

Natuurlijk verschijnt de passievolle familie van Eloise ook op het toneel en dat zorgt voor zalige scènes.

 

Julia Quinn heeft opnieuw een fijn deel geschreven in deze Bridgerton reeks waarbij humor, een tikje drama en een portie lust steeds de hoofdingrediënten zijn. 

 

Of er sleet komt op de formule was, mijn vraag in het begin?

Hoewel dit verhaal niet het beste van de reeks is blijft het amusant en is het een romantisch feest. Sleet op de formule ervaar ik dus niet. Misschien dat het na het vijfde deel gewoonweg minder verrassend is of indruk op me maakt dan in het begin.

Meestal vond ik de bijgevoegde korte stukjes na de epiloog even goed als het boek zelf maar deze keer vond ik dit wel zwakker dan de rest van het verhaal.

 

Toch is 'De hand van de gravin' weer een heerlijk boek om lekker van te genieten en ik kijk uit naar het zesde deel.

 

4 Inktpotjes voor het geheel boek. 3.5 voor de extra na de epiloog maar overall 4 Inktpotjes

 

Fany

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...