donderdag 17 maart 2022

Luna, het volk van de jaguar van Lies Vervloet

 
Wat is 'Luna, het volk van de jaguar' een emotionele young adult met een prachtige boodschap.

 

Dit is het tweede deel over Luna, een bijzonder meisje. Net zoals in het eerste deel heeft Lies Vervloet opnieuw een mysterieus verhaal bedacht.

 

Het is perfect mogelijk om dit boek als standalone te lezen maar als je begint bij het eerste deel voel je je misschien toch wat meer betrokken bij het vervolg van deze serie.

 

Luna reist naar het Amazonewoud. Ver weg denkt ze veilig te zijn maar is dit zo? Eerst lijkt de situatie alleen nog maar te verergeren maar wanneer alles voorbij lijkt te zijn, wordt ze opgenomen in het oerwoud bij Wayra en zijn volk.

 

Luna is in dit boek niet de gemakkelijkste. Het verleden heeft zijn sporen nagelaten. Luna zit vast in haar emoties en kijkt enkel naar haar doel maar is dit wel de remedie om haar pijn te verdrijven?
Ze zit zo verstrikt in haar eigen web van haat en verdriet waardoor ze iedereen buitensluit. Na wat haar overkwam voelt ze zich helemaal alleen en ze durft niemand meer te vertrouwen. Overal is de grote boze wereld en eerst heeft ze geen oog voor de wijze lessen die ze meekrijgt.

 

Haar 'verzorgers' hebben veel last met haar en het is maar de vraag of de koppige Luna op tijd 'wakker' gaat worden. Zal Luna ontdooien en de liefde en magie terug toelaten?

 

Het volk van de jaguar gaat over vergeving, angst en hoop. Liefde en vertrouwen doorbreken grenzen en zorgt voor een wonderbaarlijke connectie tussen mens en natuur. Op deze unieke plaats is men zogezegd arm maar eigenlijk is het volk van de jaguar heel rijk.

 

‘Luna, het volk van de jaguar’ is zo beeldend geschreven waardoor ik de schoonheid en geneeskracht van het Amazonewoud echt ervaar.

Lies Vervloet haar liefde voor deze bijzondere locatie met zijn wonderlijke bewoners spat van de bladzijden af. Het lijkt alsof ik hier zelf ben en ook ik voel de angst voor het gevaar.

 

De plot is goed uitgewerkt en de manier waarop ze alles aan elkaar lijmt is magisch en de overgangen vloeien mooi samen tot een geheel.

In deze fascinerende young adult verpakt deze auteur een urgente boodschap maar dit doet ze op een prachtige en vlotte manier.

 

Na 'Luna, het volk van de jaguar' wil je gewoon weten hoe het verder gaat. Eigenlijk hoop ik om de bijzondere karakters uit dit verhaal opnieuw te ontmoeten. Als ik dit boek dichtsla ben ik een beetje verdrietig omdat ik deze betoverende wereld moet verlaten. Ik kijk dus ontzettend uit naar het vervolg.

 

‘Luna, het volk van de jaguar’ is een wonderlijke young adult waarbij toverkracht meesterlijk verbonden wordt met de actualiteit.

Lies Vervloet brengt het duistere en goede opnieuw samen in een knappe mix vol magie en hier hou ik van.

 

4 Inktpotjes

Fany

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...