dinsdag 15 maart 2022

Glitter maakt alles beter van Sander den Baas

 
Heerlijke kijk op drag en hoe het je leven glitter geeft.

De prachtige cover is de perfecte omlijsting voor dit vrolijke en gedurfde boek.

 

Sander den Baas worstelt al heel zijn leven met zichzelf. Op zijn vijftiende moest hij op eigen benen leren staan, hij is vatbaar voor depressies, viel 60 kilo af en verlegenheid horen bij hem. Totdat hij op een dag geïntroduceerd werd in de dragwereld en zijn leven veranderde. Hij werd Lady Galore, een stoere dragqueen die niet alleen thuis is in de make-up en stylingwereld maar die zich ook is gaan inzetten om drag op alle mogelijke manieren op de kaart te zetten.

 

In 'Glitter maakt alles beter' neemt hij me mee op sleeptouw in zijn verleden en toekomstplannen. Sander vertelt hoe hij door deze wereld betekenis en zelfvertrouwen ontwikkelde door Lady Galore te worden.

Ondertussen neemt Lady Galore ook andere queens onder haar hoede en organiseert ze belangrijke evenementen. De bijgevoegde interviews met mensen uit deze bijzondere wereld spreken boekdelen.

 

‘Glitter maakt alles beter’ laat zien hoe mooi maar ook hoe hard dit leven kan zijn. Sander is ondertussen ook uit de kast gekomen en is een belangrijke spreekbuis geworden voor de LGBTQI+ community.

Als underdog is deze persoonlijkheid geëvolueerd tot een boegbeeld dat geen blad voor de mond neemt maar alles met een grote portie luchtigheid, glamour en humor brengt. Een eigen familie hebben geeft volgens Sander steun en zelfvertrouwen ontwikkelen maakt het leven leuker. Al is drag geen wondermiddel, het heeft voor een geweldige transformatie gezorgd en Sander zijn passie en eigen identiteit doen vinden. Als Lady Galore durft hij de wereld aan en als Sander heeft deze stap zijn leven verrijkt.

 

‘Glitter maakt alles beter’ toont de geschiedenis en achtergrond van drag, deelt ervaringen en geeft zelfs tips voor beginnende dragqueens. Bij de confronterende realiteit moest ik soms slikken want hoewel Lady Galore het altijd gezellig houdt is het triest dat niet iedereen overal en altijd gewoon zichzelf kan zijn.

 

Toch leest dit persoonlijke verhaal nooit als zware kost omdat Sander samen met zijn 'vertolker' Suzanne Mensen zorgt voor een fris en leuk waargebeurd verhaal. Als diva Galore ontdekte Sander dat het leven niet altijd eenvoudig is maar dat glitter alles beter maakt.

 

Er zijn recepten van cocktails toegevoegd, foto's en inspirerende quotes en bijzondere gesprekken. De mix van dit met het krachtige verhaal van Sander en de altijd aanwezige glitter overgoten met een sausje informatie maken dit tot een heerlijke en verhelderende must-read.

 

5 Inktpotjes

Fany

 

 

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...