maandag 7 maart 2022

De verloren jongen van Chantal van Mierlo

 


Vijf jaar en drie maanden geleden heeft Julia Menken tijdens haar werk als gedragsdeskundige bij de politie een trauma opgelopen. Ze heeft daarna nooit meer aan een actuele zaak gewerkt tot nu. Er is een verminkt lichaam gevonden van een tienerjongen en Julia haar baas wil dat zij deze zaak op gaat pakken. Ze probeert er nog onderuit te komen maar haar baas is onverbiddelijk, hij verwacht haar binnen het uur op de plaats delict. Wanneer ze daar is en oog en oog komt te staan met de Officier van Justitie wordt ze teruggeworpen in de tijd. Zal ze deze zaak professioneel op kunnen pakken of denderen de emoties over haar heen?

 

Mijn mening

Mijn hemel, wat een heftig begin en ik word gelijk goed door Chantal van Mierlo het verhaal ingesleurd. Het is gruwelijk wat ze schrijft maar de wijze waarop ze dit doet maakt dat ik ‘De verloren jongen’ niet los kan laten. Ik zit dan ook elke vrije minuut die ik heb met mijn neus in deze psychologische en duistere thriller.

 

De auteur dicht Julia wel zoveel ellende toe waarvan je hoopt dat het jou nooit overkomt. Want zoals eerder geschreven heeft Julia jaren geleden door een slecht afgelopen zaak een traumatische ervaring opgelopen waardoor ze nog steeds slecht slaapt.

Ze wil hoe dan ook er voor zorgen dat deze zaak tot een beter einde wordt gebracht maar heeft geen makkelijke start. Want niet iedereen uit het team is blij met haar komst en met sommige verloopt de samenwerking dan ook stroef.

 

Julia moet alles uit de kast trekken om haar visie op de zaak over te brengen op haar collega’s. Ze maakt lange en intensieve dagen om bewijzen en feiten te verzamelen. Dit wordt door haar man en kinderen niet wordt gewaardeerd. Julia probeert hier rekening mee te houden maar de zaak roept. Ze voelt zich schuldig naar haar gezin toe wat uiteindelijk ook genoeg vervelende privé sores oplevert.

 

Wie vaker een recensie van mij heeft gelezen weet dat ik het verhaal dat ik lees ook vaak in gedachten zie. Ik ben blij dat ik dit toch ook enigszins uit kan schakelen want Chantal heeft toch vreselijke situaties omschreven! Die kwamen sowieso alsnog binnen maar gelukkig minder pittig dan wanneer ik het ook nog op mijn netvlies voor me zie. De heftige emoties die deze zaak bij Julia oproept en wat ze privé allemaal moet doorstaan weet Chantal, mede door de kort en krachtige hoofdstukken, goed te raken. De auteur heeft me dan ook helemaal ingepalmd met haar schrijfstijl en heeft er absoluut een fan bij! Ik kijk dan ook uit naar het volgende deel met Julia Menken in de hoofdrol!

5 dikke Inktpotjes

Jacqueline

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...