maandag 27 september 2021

Een Noorse winternacht van Karen Swan

 Een fijne spannende en winterse roman met wijze boodschappen.

 

Karen Swan heeft met 'Een Noorse winternacht' een intrigerende dual time-line story geschreven.

 

Het meisje Signy leeft in 1936 en wil respect verdienen en binnen haar familie laten zien dat zij net als de oudere leden van het gezin meetelt. Ze is niet te jong en ook als vrouw is ze goed in staat om haar verantwoordelijkheid te nemen en voor hun bezittingen te zorgen. Vanaf de eerste letter die Signy vertelt voel je dat er iets ergs staat te gebeuren.

 

Wanneer we verspringen naar het moderne leven ontmoeten we de Wanderlusters. Het koppel Zac en Bo reist voor hun volgers de hele wereld rond en alles staat in het teken van meer, beter én nog mooier. Foto's tonen hun ervaringen en om deze op de best mogelijke manier vast te leggen is Lenny hun fotograaf altijd van de partij.

 

Wanneer ze na het warme Samoa aan hun wintertrip beginnen komen ze terecht in het vroegere verblijf van Signy. Anders, de stugge eilander organiseert normaal bijzondere uitstappen tijdens het hoogseizoen. Doordat zijn grootmoeder Signy op eigen houtje contact had met de Wanderlusters wordt hij nu hun knorrige gids buiten deze periode.

 

Als influencers leven Bo en Zac voor hun Instagram maar wanneer niets uit hun privéleven nog geheim mag blijven en er rare dingen gebeuren slaat bij Bo de twijfel toe. In de Noorse fjorden wordt het Bo stilaan duidelijk door haar gesprekken en ervaringen met Signy en Anders dat het leven meer te bieden heeft. Bo twijfelt aan alles en weet niet meer of dit avontuur nog haar droom is.

 

Karen Swan heeft in deze hartverwarmende roman met thrillerallures ook enkele boodschappen verpakt. Zonder te spoileren kan ik zeggen dat door de ogen van de goed beschreven personages de essentie van echt leven en een bladzijde omslaan gevat wordt. Ze toont daarnaast ook de mogelijke impact en tol van influencers om de grid er zo fantastisch mogelijk te laten uitzien. Ook het gevaarlijke leven van hen als blogger wordt getoond. De auteur neemt je mee in hun wervelende bestaan vol adrenaline, glitter maar ook negatieve reacties en bedreigingen.

De auteur geeft ook mee hoe less more kan zijn en hoe belangrijk vertrouwen is.

 

Samen met Signy en Bo word ik ondergedompeld in het prachtige Noorse landschap en hun fascinerende avonturen.

Een Noorse winternacht is meeslepend, psychologisch onderbouwd en het vraagt naar meer. Naast een atypisch kerstverhaal is dit een boek met humor, drama, spanning en een tikkeltje romantiek.

 

4 Inktpotjes

Fany

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...