woensdag 8 september 2021

Wolvenhart van Ina de Man

 


Wanneer Kaat samen met haar vader Raf nicht Eva op gaat halen van het station, die een weekje komt logeren, gaat op het perron de telefoon.  Kaats vader Raf krijgt een telefoontje dat er een inbraak is gepleegd in een oude kapel op een begraafplaats. Hij wordt, als archeoloog, door de politie verzocht zo spoedig mogelijk te komen. Met de twee meisjes in zijn kielzog rijdt hij  gelijk naar de begraafplaats. Het blijkt om de Geuzenkapel te gaan. Tijdens Raf zijn onderzoek moet hij constateren dat de inbraak niet door vandalen is gedaan maar dat er meer aan de hand is. Kaat en Eva ontdekken een vreemd teken en gaan zo nieuwsgierig al ze zijn natuurlijk op onderzoek uit. Het leidt hun naar de geschiedenis van Mechelen rond 1500 en naar hertogin Margaretha van Oostenrijk.  Maar wie is die geheimzinnig wolvenhart? En waar is de schat gebleven die in zijn graf zou moeten liggen? De vastberaden nichtjes willen hier natuurlijk meer van weten maar houden ze genoeg rekening met het op de loer liggende gevaar?

 

Ina de Man heeft wederom een boeiend verhaal geschreven met Kaat en Eva in de hoofdrol. Al eerder kwam het verhaal Ravenburcht uit met de twee avontuurlijke meiden. Fijn is dat beide verhalen op zichzelf staand zijn en dus los te lezen. Dit keer neemt de auteur me in Wolvenhartmee naar het verleden van Mechelen en blijf ik in het heden bij Kaat en Eva die nieuwsgierig op onderzoek uitgaan. Ik vind het knap hoe Ina de Man de geschiedenis, die voor een deel echt waar is, zo in haar verhalen kan verweven. Naast dat het een leerzaam verhaal is heeft dit spannende jeugdboek mij menig uurtje plezier gebracht met het lezen ervan.

4 Inktpotjes

Jacqueline

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...