donderdag 2 september 2021

Het geheim van Victoria’ van Klaartje Setten

 
‘Het geheim van Victoria’ is een aparte en leuke Zwitserse feelgood.

 

Josefien vertroetelt de rijken in haar chalet 'La Comtesse' in Zwitserland. Zij heeft deze geërfd van Victoria, de tante van haar ex-man Jean. In de Alpen doet Josefien de superrijken dromen en maakt ze al hun wensen waar. Dit zorgt vaak voor hilarische situaties en het is niet eenvoudig voor haar om alle ballen in de lucht te houden. Slagen in haar opzet is heel belangrijk want ook het financiële aspect is niet zo rooskleurig voor haar business nadat ze een extra lening afsloot voor haar ex- man.

 

Tussen alle werk en stress in heeft ze een latrelatie met Kurt maar haar gedachten blijven in cirkeltjes draaien en het is heel moeilijk om uit te vissen wat haar hart wil.

 

Jules is een rijke zakenman die vlucht in zijn werk en flirts. Totdat hij het beslist om het compleet anders te gaan aanpakken. Onder begeleiding van een therapeut en met behulp van verschillende opdrachten neemt hij zijn leven en verleden onder de loep.

 

Wanneer Jules en Josefien hun wegen kruisen ontdekt Josefien een groot geheim dat alles kan veranderen.

 

In het begin moest ik even inkomen in dit boek. Eerlijk gezegd vond ik de beeldende scènes rond de gasten wel leuk maar het verhaal eerst vrij oppervlakkig en wat traag. Het verhaal wordt verteld vanuit de oogpunten van Josefien en Jules en het duurt een tijd voor duidelijk wordt waarom we deze twee personen leren kennen.

 

Stilaan veroverde 'Het geheim van Victoria' toch mijn hart en toen was ik verkocht. De grappige en romantische situaties maken het tot een aangename leeservaring en werd ik nieuwsgierig naar hoe het avontuur zou aflopen.

 

Zal La Comtesse kunnen blijven bestaan? Aan wie verliest Josefien uiteindelijk haar hart en Wat is toch dat geheim van Victoria?

 

Het idee rond een aparte en exclusieve plek in de bergen waar de jetset verblijft, is goed gevonden en beeldend beschreven. De gebruikte humor is heerlijk en stilaan evolueren de karakters toch wel. ‘Het geheim van Victoria’ is een leuke feelgood met een verrassend einde.

 

3.5 Inktpotjes

Fany

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...