zondag 27 maart 2022

De verdwenen medaille van Sarah Verhasselt




Een heerlijk jeugdboek vanaf 10 jaar vol spanning, humor en hartverwarmende momenten.

 

Hannah moet verhuizen. Samen met haar moeder gaat ze bij haar bijzondere oma Ida in Distelveen wonen. Nieuwsgierig maar ook een beetje bang begint ze aan het avontuur. Het is altijd gezellig bij oma maar zal ze zich hier thuis voelen en nieuwe vrienden op school maken?

Wanneer oma haar gouden medaille tijdens de rommelroute verdwijnt, wil Hannah haar grootmoeder helpen. Samen met Sander, die ze op een speciale manier leerde kennen, start ze een zoektocht.

 

Hannah heeft het slimme plan om koekjes te gaan verkopen bij iedereen die langskwam bij haar oma tijdens de rommelmarkt. Dit is een goed idee omdat ze zo kunnen checken of iemand van de bewoners van dit dorpje de dader is. Tijdens hun bezoekjes bij hun dorpsgenoten duikt overal de afbeelding van een slang op. Dit is toch wel heel bijzonder en moet volgens de speurneuzen dan ook de sleutel zijn om het raadsel te ontcijferen. De oplossing van het mysterie is verrassend. In het begin geeft dit Hannah nog meer problemen maar de puzzelstukjes vallen uiteindelijk mooi in elkaar.

 

De cover van de verdwenen medaille is een plaatje. Deze is opvallend en roept allerlei vragen op. Elk hoofdstuk begint ook altijd met het slangensymbool.

 

De karakters in dit verhaal zijn erg verschillend en net dat maakt het zo fijn om te lezen. Het hoofdpersonage is eigenwijs, in het begin niet altijd zo lief maar ook erg dapper. Haar nieuwe vrienden en buren zijn soms een beetje vreemd maar dat aparte maakt hen ook erg leuk.

 

Sarah Verhasselt laat zien dat wanneer iedereen zichzelf kan zijn de wereld mooier wordt.

 


De verdwenen medaille leest vlot, heeft heerlijke personages en het verhaal bevat ook enkele boodschappen over jezelf zijn, vertrouwen, pesten en durven leven. De doelgroep gaat zonder twijfel houden van de leuke, korte en vaak grappige maar soms ook ontroerende of wijze stukjes. Het avontuur is verrassend en ook ik als volwassene heb ervan genoten. Dit is een erg fijn boek vanaf 10 jaar over familie, liefde en vriendschap. Het roept bij mij herinneringen op aan mijn tijd met mijn lieve opa. De auteur is er dus zeker in geslaagd om haar mooie tijd bij haar grootouders te doen herleven. Dit jeugdboek laat perfect zien hoe moeilijk het soms is om vrienden te maken en dat iedereen een tweede kans verdient.

 

De verdwenen medaille is spannend en hartverwarmend en na dit prachtige debuut kijk ik uit naar meer van deze leerkracht Nederlands voor anderstaligen.


 

4,5 Inktpotjes

Fany

 

 


1 opmerking:

  1. Bedankt voor de mooie review! Ik ben vooral blij dat je ook de ontroerende en wijze stukjes erin hebt mogen ervaren :-)

    BeantwoordenVerwijderen

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...