donderdag 20 oktober 2022

Op heterdaad – Danielle Carson

 


Namens Boekinkt!! mocht ik het eerste boek in de driedelige serie ‘New York’s Finest’ lezen over de agenten van de NYPD. Op heterdaad is een steamy romance. Ik wist niet wat dat precies inhield, maar ik dacht wel dat ik het boek niet zou kunnen lezen zonder rooie oortjes te krijgen. Tot mijn grote verbazing én opluchting valt het allemaal mee, en zijn de liefdesscènes smaakvol beschreven. Ze passen in het verhaal en voegen een extra element toe aan de gebeurtenissen.

 

Violet is een jonge vrouw in New York. Ze heeft een leuke baan, een vriend en een hecht groepje vrienden. Ze heeft een crush op de beste vriend én collega van haar broer Keith die rechercheur is bij de New Yorkse politie. Maar Nick ‘date’ alleen maar modellen en geen voormalige Miss zoals zij. Wat zij niet weet is dat Nick haar wel erg aantrekkelijk vindt, maar niets met de aantrekkingskracht kan doen vanwege de ‘bro-code’: Je begint never ever iets met het zusje van je beste vriend!

 

Dan gebeuren er vreemde dingen; Violet wordt gestalkt! Nick zet alles op alles om haar veilig te houden. Zelfs als dat betekent dat ze samen moeten onderduiken…

 

Op heterdaad is geen literair hoogstandje, niettemin heb ik er enorm van genoten. In het verhaal zitten elementen van vriendschap, liefde, maar ook van verdriet en ziekte. Carson maakt van deze elementen een spannend verhaal over het leven van een jonge vrouw die zichzelf na een nare gebeurtenis moet herpakken. Het verhaal wordt zowel vanuit Violet als Nick beschreven en geeft je daardoor een beter beeld van wat er speelt. Ik kijk enorm uit naar het tweede deel dat in het najaar zal verschijnen. Zou dat boek over grote broer Keith gaan? Een mooie 3 potjes voor een leuk verhaal dat je thuis op de bank, buiten in de tuin, maar ook langs het zwembad op vakantie kunt lezen.

Lilien

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...