donderdag 6 juli 2023

Dans door het verleden Rina Stam

 


Dit is een prachtige spirituele roman met impact .

 

Mila, een zigeunermeisje , reist rond met haar familie en draagt een vreselijk geheim met zich mee waardoor ze zich alleen voelt. Gelukkig kan ze rekenen op de steun van haar buitengewone oma die haar de liefde voor spiritualiteit laat ontdekken. Ondanks haar gruwelijke ervaringen kan Mila rust vinden als ze samen met haar jeugdvriend Janos gaat optreden voor publiek. Al dansend vergeet ze alles.  Stilaan komt ze erachter dat de antwoorden in haarzelf en haar wonderlijke talenten te vinden zijn. Wanneer ze haar soulmate ontmoet voelt ze zich onmiddellijk verbonden met hem, maar door het lot verliezen ze elkaar uit het oog. Uiteindelijk lijkt haar duistere verhaal lichter te worden, maar is dit echt zo?

 

Rina Stam heeft op een pakkende manier fictie met autobiografische elementen samengesmolten in een kwetsbare vertelling die laat zien dat er meer is tussen hemel en aarde . De Middeleeuwen waren een tijd van onverdraagzaamheid en angst. De auteur zet deze sfeer , net zoals de turbulente emoties van het hoofdpersonage op overtuigende en levendige wijze neer waardoor het verhaal me raakt.

 

Hoewel dit boek confronterende en pijnlijke thema's heeft, is het geen tranentrekker geworden door de bijzondere uitwerking. Naast intense scènes is er ook plaats voor vrolijke of hoopvolle momenten, wat zorgt voor een mooi evenwicht. De vlotte schrijfstijl en een snuifje spanning maakt dat ik door de bladzijden heen vlieg. Het aangrijpende avontuur krijgt een extra dimensie door de connectie van Mila met wat niet zichtbaar is. Dans door het verleden gaat over jezelf kunnen en mogen zijn in alle omstandigheden . Ondanks Mila haar afgrijselijke verleden is er altijd verandering mogelijk en is liefde het antwoord op haat. Elke dag brengt een nieuwe kans en al lijkt dit niet altijd zo , je hebt altijd een keuze is de boodschap die me zal bijblijven .

 

 

 

4 inktpotjes

 

Fany

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...