vrijdag 28 juli 2023

De pindakaasmoord van Carine Voshaar en Edwrad van der Marel

 


 Carine Voshaar en Edward van der Marel maken sinds augustus 2020 de populaire podcast Moordzaken, waarin ze aan de keukentafel waargebeurde, opgeloste Nederlandse moordzaken bespreken. Wat rammelt er, waar kunnen vraagtekens bij geplaatst worden? Carrie en Eddie willen het naadje van de kous weten.

In 'De pindakaasmoord' laat het podcastduo hun licht schijnen over de veertien spraakmakendste opgeloste Nederlandse moordzaken van de afgelopen decennia.
Het gaat om grote zaken zoals die van Renée Hartevelt, die werd vermoord door een kannibaal, en de huiveringwekkende parachutemoord, maar ook om kleinere maar niet minder tot de verbeelding sprekende dossiers als dat van de moordweduwe van Vinkeveen en de Oostvoornse kofferbakmoord.
Dit boek sprak mij meteen aan. Ik kijk namelijk altijd superveel documentaires op 'Investigation Discovery' en ik 'hou' van true crime. Klinkt misschien niet gezond (haha), maar ik vind het enorm interessant hoe iemand in staat is om een ander van het leven te beroven. Wat bezielt iemand en wat speelt er in zijn of haar hoofd af?
'De pindakaasmoord' bevat veertien spraakmakende verhalen over verschillende moordzaken die zich voornamelijk in Nederland en België hebben afgespeeld. Het boek is niet heel erg dik en de moorden worden dan ook kort en bondig toegelicht. Maar het blijft toch interessant genoeg en de ene moord is nog gruwelijker dan de andere.
Na elk verhaal zocht ik de moord op Google op. Ik heb namelijk nog zo'n rare tik en wil altijd het gezicht van de dader en het slachtoffer zien.
Dit boek is echt enorm interessant als je van true crime houdt! Ik zat vol verbijstering de verhalen te lezen en af en toe viel mijn mond open vanwege de hoeveelheid fouten die er zijn gemaakt door de politie en de uitspraken van de rechtbank.
Ik heb "genoten", (dat klinkt ook weer zo raar maar jullie begrijpen vast wel wat ik bedoel) van dit eerste deel en ik hoop dat er nog meer zaken in boekvorm zullen uitkomen van dit duo!
Beoordeling: 4,0 ⭐️
Silvie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...