zaterdag 23 april 2016

Conny Hoogendoorn met Tegenwicht

Tegenwicht van Conny Hoogendoorn

Op de achterflap
Tegenwicht bundelt 21 spannende verhalen die het leven in al zijn tinten tonen. Ontdaan van hun schutkleur gaan Conny's vertellingen over echte mensen. Ze gaan over relaties vol passie, wantrouwen en woede. Maar ze verhalen ook van intense hartstocht en vreugde. Conny sleept je mee. Wat ze schrijft is vaak verrassend herkenbaar. Ze raakt, ontroert, roept emoties op.

Cover
Prachtig!
Een vrouwengezicht met gekleurde vlekken ( schmink ). Door de cover werd ik nieuwsgierig naar de inhoud van het boek.

Mijn mening
Het boek bevat 21 verschillende verhalen. Soms heel kort, soms wat langer.
De verhalen weten je te raken. In positieve zin, maar ook in negatieve zin. Soms voelde ik echt weerzin bij een verhaal. Soms was ik ontdaan door een verhaal. En vaak was de afloop in een verhaal onontkoombaar.

Ik zie in de verhalen ook kracht. Kracht van mensen om ondanks de tegenslagen toch de kracht te vinden er boven op te komen.

Soms is het einde ook onafwendbaar en onomkeerbaar.

Ik vind het knap hoe de schrijfster zulke verschillende personen in, relatief korte tijd, weet neer te zetten. Ik voelde eigenlijk al snel sympathie of juist antipathie voor de hoofdpersonen.

Het zijn zeker verhalen die je weten te raken, maar of dat altijd positief is....

Mede door de mooie cover en de sprekende beschrijvingen van personages krijgt het boek van mij 4 sterren.

1 opmerking:

  1. Wat heerlijk dat mijn verhalen je raakten. Soms had ik een verhaal liever een ander einde gegeven. Simpelweg omdat de hoofdpersoon me aan het hart ging. Maar ja, ik wilde levensechte verhalen vertellen, kleurrijk als de cover, en dan loopt het niet altijd positief af.
    Dank je wel voor je prachtige recensie, Julia Emilja!

    BeantwoordenVerwijderen

Zoeken in deze blog

Droom naar de toekomst van Rina Stam

  Droom naar de toekomst is het tot de verbeelding sprekende slotstuk van de spirituele Rode Draad Trilogie   Flora woont alleen in Spanje...